Bönstroganoff
Servera en vego stroganoff till middag – enkel, god och vardagsvänlig mat för hela familjen. Koka svarta och vita bönor i en krämig sås av grädde och tomatpuré och servera med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 gula lökar
1 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 msk olja
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
salt
svartpeppar
1/2 dl färsk eller fryst hackad persilja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du crème fraiche, matlagningsgrädde eller växtbaserad grädde hemma? Använd det istället för vispgrädde.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 714 kCal
Fett38 g
Salt1.6 g
Kolhydrater71 g
Protein17 g
Kommentarer
Hade i krossade tomater, chili, två grönsaksbuljonger, lite soja. Det blev en helt vanlig korvstroganoff med andra ord, fast med bönor. Hade jag inte behövt ett recept för.
Malin
2024-04-07Jag ville testa receptet trots recensionerna. Men gjorde som de flesta andra, modifierade receptet. Hade i chili och vitlök. Blev ändå en smaklös ”jolmig” rätt tillsammans med jasminriset.
Anna
2023-11-13Receptet känns inte helt lyckat. De ändringar jag gjorde, och då blev det ganska gott: 1) kokade inte med bönorna. Stoppa i dem i slutet. 2) tillsatte en buljongtärning. Receptet är ju nästan helt utan kryddor annars. 3) tog lite mindre senap. Det är en toppenkrydda i stroganoff, men med måtta. Om jag gjort receptet igen hade jag valt ett tillbehör med mer konsistens, typ ugnspotatis, för att undvika grötkänslan.
Björn
2023-10-22