UNDER 45 MIN | Medel

Plockiga fetabiffar

Snacksiga små färsbiffar som passar fint att inleda måltiden med. Gärna tillsammans med en krämig bönröra, bröd, oliver, och kanske en ouzo. Dubbla receptet på fetabiffarna och bjud annars med tsatsiki, klyftpotatis och sallad som huvudrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och hacka löken. Fräs med socker i olivoljan tills löken är mjuk, ca 5 minuter, utan att den får färg. Låt svalna.
  2. Blanda färsen med lökfräs, ägg, rosmarin, citronskal och fetaost. Krydda med salt.
  3. Forma ca 20 små biffar med oljade händer. Stek i olja ca 2 minuter per sida, tills de får fin färg.
  4. Servera gärna fetabiffarna med Vit bönröra.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost/salldsost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: byt ägget mot no egg ersättning eller uteslut det.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • 200 g blandfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk olivolja (+ extra till stekning)
  • 1 ägg
  • 1 msk repad hackad rosmarin
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 75 g riven fetaost
  • 2 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 607 kJ / 145 kCal