Plockiga fetabiffar

Betyg 2.9 av 5.
148 personer har röstat
4
Plockiga fetabiffar

Snacksiga små färsbiffar som passar fint att inleda måltiden med. Gärna tillsammans med en krämig bönröra, bröd, oliver, och kanske en ouzo. Dubbla receptet på fetabiffarna och bjud annars med tsatsiki, klyftpotatis och sallad som huvudrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Plockiga fetabiffar

Ingredienser

6 bufféportioner
200 g blandfärs
1 liten gul lök
1 tsk strösocker
1 msk olivolja (+ extra till stekning)
1 ägg
1 msk repad hackad rosmarin
1 msk finrivet citronskal
75 g riven fetaost
2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
148 personer har röstat

Kommentarer

Älskar dem! Vi kör dubbelsats, använder formbar vegetarisk färs och gör dem större, underbart med klyftpotatis i ugnen och med lite tzatziki 😀

Anna

2023-12-03

Jättegod, MEN hade skippat rosmarinet och ersätt med oregano och timjan.

Monika

2020-08-02

Mycket goda. Fast detxska nog stå ströbröd, inte strösocker i receptet.

Carolina

2018-07-09

Hej Carolina! Vad kul att du tyckte om dem! Men det är faktiskt strösocker vi menar i detta receptet, spännande va! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-07-11

Näringsvärde per bufféportion

Energi607 KJ / 145 kCal
Fett11 g
Salt0.9 g
Kolhydrater2 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Fårost till grillspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Enkel grekisk potatisgratäng
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grekiska grönsakspaket
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk grekisk sallad
Betyg 4.5 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaspread med valnötter
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bouyiourdi – gratinerad fetaost
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga