Pasta med krämig tryffel- och blomkålssås
Pasta, tryffel och persilja. Finns det något mer man kan önska sig? Ja kanske lite blomkål, citron och grädde då. Och allt det kommer med i den här rätten. Det är bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2024
Ingredienser
4 portioner
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
65 g mâchesallad
Blomkålssås
2 gula lökar
250 g fryst blomkålsris
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 tsk tryffelolja (se tips)
1/2 citron
4 port pasta (gärna trottole)
150 g haricots verts (bönor)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Tryffelolja kan skilja sig mycket åt i styrka, smaka av försiktigt efter din egen smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2709 KJ / 646 kCal
Fett29 g
Salt1.5 g
Kolhydrater73 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Var tyvärr inte gott . Snälla, ha inte detta recept igen.
Maria
2024-03-08Jösses vilket rörigt recept;) men det verkar riktigt gott! Får prova snart.
Helena
2022-08-08Hej Helena! Tack för din kommentar. Vad är det som känns rörigt, hjälp oss gärna förtydliga. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-08-12