Pasta med krämig tryffel- och blomkålssås

3
0
Pasta med krämig tryffel- och blomkålssås

Pasta, tryffel och persilja. Finns det något mer man kan önska sig? Ja kanske lite blomkål, citron och grädde då. Och allt det kommer med i den här rätten. Det är bara att äta och njuta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Pasta med krämig tryffel- och blomkålssås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsallad

1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
65 g mâchesallad

Blomkålsris

2 gula lökar
250 g blomkålsris
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 tsk tryffelolja (se tips)
1 citron
4 port pasta (gärna trottole)
150 g haricots verts (bönor)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Tryffelolja kan skilja sig mycket åt i styrka, smaka av försiktigt efter din egen smak.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2709 KJ / 646 kCal
Fett 29 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 73 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept