Pasta med krämig tryffel- och blomkålssås

5
1
Pasta med krämig tryffel- och blomkålssås

Pasta, tryffel och persilja. Finns det något mer man kan önska sig? Ja kanske lite blomkål, citron och grädde då. Och allt det kommer med i den här rätten. Det är bara att äta och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Pasta med krämig tryffel- och blomkålssås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsallad

1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
65 g mâchesallad

Blomkålssås

2 gula lökar
250 g blomkålsris
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 tsk tryffelolja (se tips)
1 citron
4 port pasta (gärna trottole)
150 g haricots verts (bönor)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Tryffelolja kan skilja sig mycket åt i styrka, smaka av försiktigt efter din egen smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Helena

2022-08-08

Jösses vilket rörigt recept;) men det verkar riktigt gott! Får prova snart.

Redaktionen ICAse

2022-08-12

Hej Helena! Tack för din kommentar. Vad är det som känns rörigt, hjälp oss gärna förtydliga. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2709 KJ / 646 kCal
Fett 29 g
Salt 15 g
Kolhydrater 73 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden