Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med musslor och saffran

Här är ett fabulöst recept på pasta med musslor och saffran med mycket delikata smaker. Med väl valda ingredienser blir den här rätten något utöver det vanliga men trots det tar den max 30 minuter att tillaga. Lika trevlig till vardag som fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
  2. Låt musslorna rinna av, men ta vara på spadet. Skala och finhacka löken. Smält matfettet i en traktörpanna och fräs löken tillsammans med saffran. Tillsätt mjölet. Späd med musselspad, vin, vatten och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra cirka 5 minuter.
  3. Låt päron och ärter rinna av. Skär päronhalvorna i mindre bitar. Blanda ner musslor, ärter och päron i såsen. Låt pastan rinna av och häll över såsen. Servera genast, gärna med riven ost.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche/grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller välj mjölkproteinfri gräddersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta
  • 1 burk musslor i vatten (à 425 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 dl vitt vin eller fiskbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche eller grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk päronhalvor (à 415 g)
  • 1 burk ärter (à 410 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer