Pasta med musslor och saffran
Här är ett fabulöst recept på pasta med musslor och saffran med mycket delikata smaker. Med väl valda ingredienser blir den här rätten något utöver det vanliga men trots det tar den max 30 minuter att tillaga. Lika trevlig till vardag som fest!
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta
1 burk musslor i vatten (à 425 g)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 pkt saffran (à 1/2 g)
2 msk vetemjöl
1/2 dl vitt vin eller fiskbuljong
1 dl vatten
1 dl crème fraiche eller grädde
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 burk päronhalvor (à 415 g)
1 burk ärtor (à 410 g)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche/grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller välj mjölkproteinfri gräddersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche/grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller välj mjölkproteinfri gräddersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kombinationen av ingredienser kan tyckas märklig men faktum är att detta är en jättegod pastarätt! Jag gjorde bara en liten justering, hoppade över ärtorna och skivade ner lite körsbärstomater istället
Ann
2018-06-25