Pasta med musslor och saffran

1
1
Pasta med musslor och saffran

Här är ett fabulöst recept på pasta med musslor och saffran med mycket delikata smaker. Med väl valda ingredienser blir den här rätten något utöver det vanliga men trots det tar den max 30 minuter att tillaga. Lika trevlig till vardag som fest!

Pasta med musslor och saffran

Ingredienser

4 portioner
280 g pasta
1 burk musslor i vatten (à 425 g)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 pkt saffran (à 1/2 g)
2 msk vetemjöl
1/2 dl vitt vin eller fiskbuljong
1 dl vatten
1 dl crème fraiche eller grädde
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 burk päronhalvor (à 415 g)
1 burk ärtor (à 410 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche/grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller välj mjölkproteinfri gräddersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Ann

2018-06-25

Kombinationen av ingredienser kan tyckas märklig men faktum är att detta är en jättegod pastarätt! Jag gjorde bara en liten justering, hoppade över ärtorna och skivade ner lite körsbärstomater istället