Skummig räksoppa med skaldjursspett
Imponera på nyårsfesten med en het räksoppa toppad med skaldjursspett. Soppan med vin, kajennpeppar och grädde blir fort favoriten för kvällen och serveras helst tillsammans med ett glas vitt vin.
Ingredienser
8 portioner
1 kg räkor med skal
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 msk tomatpuré
1 1/2 l fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
2 dl lättmjölk
Spett
räkor
1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
1 burk musslor (à 250 g)
1 citron
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag var inte jätteimponerad, fick justera receptet ordentligt. Mer smak samt reda av den lite. Mixade räkor gav konstig konsistens....
Lena
2020-02-16Succé på nyårsfesten!
David
2015-01-01Mycket god. Till vardags känns spetten lite onödiga. En annan gång tänker vi servera tillbehören i små skålar så kan var och en ta vad den vill ha. Kanske borde vi mixat soppan längre, för den blev inte helt slät och det låg en hög med räkkött i botten på varje tallrik. Inte otäckt, men ganske skulle det blivit ännu bättre om soppan var mer homogen.
Hedvig
2008-07-29