Skummig räksoppa med skaldjursspett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Skummig räksoppa med skaldjursspett

Imponera på nyårsfesten med en het räksoppa toppad med skaldjursspett. Soppan med vin, kajennpeppar och grädde blir fort favoriten för kvällen och serveras helst tillsammans med ett glas vitt vin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Ställ dem kallt i kylskåpet.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en gryta. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon min. Häll på buljongen och tillsätt vin och grädde. Låt koka utan lock ca 15 min.
  3. Lägg i hälften av räkorna och mixa soppan slät med mixerstav eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Trä upp resterande räkor på små träspett växelvis med avrunna kräftstjärtar, musslor och tunna skivor citron och lime. Så här långt kan man förbereda.
  5. Värm soppan. Koka upp mjölken i en kastrull och vispa den kraftigt tills den är skummig. Fördela soppan i koppar och toppa med mjölkskum. Lägg ett skaldjursspett tvärs över koppen och servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 l fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl lättmjölk
Spett
  • räkor
  • 1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
  • 1 burk musslor (à 250 g)
  • 1 citron
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info