Imponera på nyårsfesten med en het räksoppa toppad med skaldjursspett. Soppan med vin, kajennpeppar och grädde blir fort favoriten för kvällen och serveras helst tillsammans med ett glas vitt vin.
Ingredienser
8 portioner
1
kg
räkor med skal
1
gul lök
1
msk
smör eller margarin
2
msk
tomatpuré
1 1/2
l
fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
2
dl
vitt vin
2
dl
vispgrädde
1
tsk
salt
1
krm
kajennpeppar
2
dl
lättmjölk
Spett
räkor
1
burk kräftstjärtar (à 360 g)
1
burk musslor (à 250 g)
1
citron
1
lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
14
16 st
Kommentarer
Lena
2020-02-16
Jag var inte jätteimponerad, fick justera receptet ordentligt. Mer smak samt reda av den lite. Mixade räkor gav konstig konsistens....
David
2015-01-01
Succé på nyårsfesten!
Hedvig
2008-07-29
Mycket god. Till vardags känns spetten lite onödiga. En annan gång tänker vi servera tillbehören i små skålar så kan var och en ta vad den vill ha.
Kanske borde vi mixat soppan längre, för den blev inte helt slät och det låg en hög med räkkött i botten på varje tallrik. Inte otäckt, men ganske skulle det blivit ännu bättre om soppan var mer homogen.
Kommentarer
Lena
2020-02-16Jag var inte jätteimponerad, fick justera receptet ordentligt. Mer smak samt reda av den lite. Mixade räkor gav konstig konsistens....
David
2015-01-01Succé på nyårsfesten!
Hedvig
2008-07-29Mycket god. Till vardags känns spetten lite onödiga. En annan gång tänker vi servera tillbehören i små skålar så kan var och en ta vad den vill ha. Kanske borde vi mixat soppan längre, för den blev inte helt slät och det låg en hög med räkkött i botten på varje tallrik. Inte otäckt, men ganske skulle det blivit ännu bättre om soppan var mer homogen.