Musslor med limeaioli | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Musslor med limeaioli

Här är ett luxuöst recept på musslor med limeaioli. Du kokar upp musslor i vitlök, schalottenlök och matlagningsvin och gör en ljuvlig limeaioli som du serverar till musslorna samt bröd. En exemplarisk och fulländad helgmiddag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skrubba musslorna. Kasta musslor som inte stänger sig vid skrubbning. Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Fräs löken i olivoljan. Tillsätt vinet och koka upp. Lägg i musslorna och koka dem några minuter under lock tills musslorna öppnat sig. Kasta de musslor som inte öppnat sig.
  2. Blanda aioli med limeskal, -saft och bladpersilja.
  3. Servera musslorna med limeaioli och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kg färska musslor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl matlagningsvin
  • 2 dl aioli
  • skal och saft av 1 lime
  • 1 dl bladpersilja
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan