Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Vinkokta musslor med vitlöksbröd är ett utsökt och lyxigt recept som passar utmärkt till förrätten. De delikata bröden med vitlökssmör serveras tillsammans med musslorna som ligger i en krämig sås av grädde, persilja och vitt vin.

Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Ingredienser

2 portioner
ca 40 musslor färska i skal
1 gul lök
1 knippe persilja
2 msk smör eller margarin
2 dl vitt vin
1 dl grädde
salt
vitpeppar

Vitlöksbröd

ca 3 vitlöksklyftor
50 g rumstempererat smör eller margarin
salt
svartpeppar
vitt bröd

Gör så här

00:05:00
00:00:30

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hur mycket protein innehåller rätten

    Kerstin

Näringsvärde per portion

Energi1571 KJ / 375 kCal
Fett33 g
Salt0.56 g
Kolhydrater8 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Aioligratinerade musslor
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Musslor med limeaioli
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med musslor och saffran
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skummig räksoppa med skaldjursspett
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad