Vinkokta musslor med pasta

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
1
Vinkokta musslor med pasta

Musslor, mitt i veckan? Ja, du ser rätt! Denna utsökta medelhavsrätt doftar ljuvligt från vin, smör och grädde. Till detta serveras den färska pastan och strö gärna lite mangold över för en sista finish!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Vinkokta musslor med pasta

Ingredienser

2 portioner
1   förp blomkålsbuketter (à 160 g) gärna fiorina
250 g  färsk pasta (gärna fettucine)
250 g  babyplommontomater
1 msk  smör
670 g  vinkokta musslor
1/2 dl  matlagningsgrädde
1/2   påse mangold (à 65 g)

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott, kändes lyxigt.

Barbara

2018-09-23

Näringsvärde per portion

Energi2015 KJ / 489 kCal
Fett21 g
Salt1.27 g
Kolhydrater48 g
Protein21 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Musselpasta med persilja
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fettuccine med musslor, persilja och tomat
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med musselsås express
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fiskdolmar med musslor i vin & grädde
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga