Vinkokta musslor med pasta

2
1
Vinkokta musslor med pasta

Musslor, mitt i veckan? Ja, du ser rätt! Denna utsökta medelhavsrätt doftar ljuvligt från vin, smör och grädde. Till detta serveras den färska pastan och strö gärna lite mangold över för en sista finish!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Vinkokta musslor med pasta

Ingredienser

2 portioner
1
förp blomkålsbuketter (à 160 g) gärna fiorina
250 g
färsk pasta (gärna fettucine)
250 g
babyplommontomater
1 msk
smör
670 g
vinkokta musslor
1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
påse mangold (à 65 g)

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Barbara

9/23/2018

Mycket gott, kändes lyxigt.

Näringsvärde per portion

Energi 2015 KJ / 489 kCal
Fett 21 g
Salt 1.27 g
Kolhydrater 48 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept