Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Vinkokta musslor med pasta

Musslor, mitt i veckan? Ja, du ser rätt! Denna utsökta medelhavsrätt doftar ljuvligt från vin, smör och grädde. Till detta serveras den färska pastan och strö gärna lite mangold över för en sista finish!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa blomkålen och koka den tillsammans med pastan enligt anvisningen på pastaförpackningen.
  3. Skär tomaterna i halvor.
  4. Häll av den färdigkokta pastan och blanda med smöret.
  5. Värm musslorna och grädden i en kastrull.
  6. Blanda pasta, blomkål och tomater med musslorna och servera med mangold.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 förp blomkålsbuketter (à 160 g) gärna fiorina
  • 250 g färsk pasta (gärna fettucine)
  • 250 g babyplommontomater
  • 1 msk smör
  • 670 g vinkokta musslor
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 påse mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2015 kJ / 489 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer