Vinkokta musslor med pasta
Musslor, mitt i veckan? Ja, du ser rätt! Denna utsökta medelhavsrätt doftar ljuvligt från vin, smör och grädde. Till detta serveras den färska pastan och strö gärna lite mangold över för en sista finish!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
2 portioner
1 förp blomkålsbuketter (à 160 g) gärna fiorina
250 g färsk pasta (gärna fettucine)
250 g babyplommontomater
1 msk smör
670 g vinkokta musslor
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 påse mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2015 KJ / 489 kCal
Fett21 g
Salt1.27 g
Kolhydrater48 g
Protein21 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott, kändes lyxigt.
Barbara
2018-09-23