Fettuccine med musslor, persilja och tomat

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Fettuccine med musslor, persilja och tomat

En färgsprakande vacker och otroligt god pasta med vinkokta musslor och krispiga haricots verts. Denna rätt är busenkel att tillaga men är i all sin enkelhet full av smak och texturer. Pricken över i:et är de den vackert gröna aromatisk persiljan och de knallröda körsbärstomaterna som gifter sig fint med musslorna. Servera musselpastan med ångande varm vitlöksbaguette!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Fettuccine med musslor, persilja och tomat

Ingredienser

2 portioner
1   bake off vitlöksbaguette (à ca 175 g)
250 g  körsbärstomater
1/2   kruka persilja
150 g  haricots verts (bönor)
2   port färsk fettuccine
670 g  vinkokta musslor

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3202 KJ / 765 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater82 g
Protein76 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Musselpasta med persilja
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Musselpasta med bönor och persilja
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tagliatelle med vitlöksmusslor, rucola och oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga