Fettuccine med musslor, persilja och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fettuccine med musslor, persilja och tomat

En färgsprakande vacker och otroligt god pasta med vinkokta musslor och krispiga haricots verts. Denna rätt är busenkel att tillaga men är i all sin enkelhet full av smak och texturer. Pricken över i:et är de den vackert gröna aromatisk persiljan och de knallröda körsbärstomaterna som gifter sig fint med musslorna. Servera musselpastan med ångande varm vitlöksbaguette!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  3. Grädda baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär tomaterna i halvor och hacka persiljan.
  5. Ansa och koka bönorna ca 2 minuter i pastavattnet. Lägg sedan i pastan och fortsätt koka enligt anvisningen på förpackningen.  
  6. Värm musslorna i en kastrull och vänd ner tomater och persilja.
  7. Servera pastan med musslorna och baguetten.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 bake off vitlöksbaguette (à ca 175 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 150 g haricots verts
  • 2 port färsk fettuccine
  • 670 g vinkokta musslor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3202 kJ / 765 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept