Fettuccine med musslor, persilja och tomat

4
0
Fettuccine med musslor, persilja och tomat

En färgsprakande vacker och otroligt god pasta med vinkokta musslor och krispiga haricots verts. Denna rätt är busenkel att tillaga men är i all sin enkelhet full av smak och texturer. Pricken över i:et är de den vackert gröna aromatisk persiljan och de knallröda körsbärstomaterna som gifter sig fint med musslorna. Servera musselpastan med ångande varm vitlöksbaguette!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Fettuccine med musslor, persilja och tomat

Ingredienser

2 portioner
1
bake off vitlöksbaguette (à ca 175 g)
250 g
körsbärstomater
1/2
kruka persilja
150 g
haricots verts
2
port färsk fettuccine
670 g
vinkokta musslor

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3202 KJ / 765 kCal
Fett 12 g
Salt 3 g
Kolhydrater 82 g
Protein 76 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden