Fettuccine med musslor, persilja och tomat
En färgsprakande vacker och otroligt god pasta med vinkokta musslor och krispiga haricots verts. Denna rätt är busenkel att tillaga men är i all sin enkelhet full av smak och texturer. Pricken över i:et är de den vackert gröna aromatisk persiljan och de knallröda körsbärstomaterna som gifter sig fint med musslorna. Servera musselpastan med ångande varm vitlöksbaguette!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
2 portioner
1 bake off vitlöksbaguette (à ca 175 g)
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
150 g haricots verts (bönor)
2 port färsk fettuccine
670 g vinkokta musslor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3202 KJ / 765 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater82 g
Protein76 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer