Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rårörd vinbärssylt

Gör din egen sylt med hjälp av detta recept på rårörda vinbär. Rör bara ihop ingredienserna till din mumsiga, rårörda vinbärsylt och häll upp i tätslutande burkar så är du klar. Går även utmärkt att frysa in och du kan då skippa konserveringsmedlet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Repa och skölj ev bären.
  2. Varva bär och socker i en bunke. Låt det stå och safta sig ett par timmar.
  3. Rör bärmassan med en träsked tills sockret är smält.
  4. Rör ner konserveringsmedlet i lite av sylten och rör ned det i resten av sylten.
  5. Häll upp sylten i kalla burkar och sätt på locket.

Tips

Har du inte så mycket bär går receptet bra att halvera.

Rårörd sylt har kortare hålllbarhet än kokt. Den kan gärna djupfrysas. Konserveringsmedlet kan då uteslutas.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 2 l röda eller svarta vinbär (2 l motsvarar ca 1 kg)
  • 5 - 5 1/2 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer