Rårörd vinbärssylt

15
6
Rårörd vinbärssylt

Gör din egen sylt med hjälp av detta recept på rårörda vinbär. Rör bara ihop ingredienserna till din mumsiga, rårörda vinbärsylt och häll upp i tätslutande burkar så är du klar. Går även utmärkt att frysa in och du kan då skippa konserveringsmedlet!

Rårörd vinbärssylt

Ingredienser

1 l
2 l röda eller svarta vinbär (2 l motsvarar ca 1 kg)
5 - 5 1/2 dl strösocker
1 krm natriumbensoat

Gör så här

Tips

Har du inte så mycket bär går receptet bra att halvera.

Rårörd sylt har kortare hålllbarhet än kokt. Den kan gärna djupfrysas. Konserveringsmedlet kan då uteslutas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Eivor

2022-09-01

KANONERS RAKETER❣️Helt underbart gott! Själv förstår jag inte varför nästan alla kokar sina bär…

Héléne

2020-09-11

Gillar det - utmärkt substitut till grötens lingonsylt

Barbro

2020-08-11

Ingen som provat receptet?