Rårörd vinbärssylt

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
7
Rårörd vinbärssylt

Gör din egen sylt med hjälp av detta recept på rårörda vinbär. Rör bara ihop ingredienserna till din mumsiga, rårörda vinbärsylt och häll upp i tätslutande burkar så är du klar. Går även utmärkt att frysa in och du kan då skippa konserveringsmedlet!

Rårörd vinbärssylt

Ingredienser

1 l
2 l  röda eller svarta vinbär (2 l motsvarar ca 1 kg)
5 - 5 1/2 dl  strösocker
1 krm  natriumbensoat

Gör så här

Tips

Har du inte så mycket bär går receptet bra att halvera.

Rårörd sylt har kortare hålllbarhet än kokt. Den kan gärna djupfrysas. Konserveringsmedlet kan då uteslutas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och gott, lätt att lägga portionspåsar i frysen och ta fram till frukostyoghurten.

Maj-britt

2023-07-18

KANONERS RAKETER❣️Helt underbart gott! Själv förstår jag inte varför nästan alla kokar sina bär…

Eivor

2022-09-01

Gillar det - utmärkt substitut till grötens lingonsylt

Héléne

2020-09-11

Testa liknande recept

Rödvinbärssaft
Betyg 4.5 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.1 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssaft
Betyg 3.3 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marmelad på röda vinbär
Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotsmarmelad med röda vinbär
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga