Röd vinbärspaj

Betyg 3.7 av 5.
117 personer har röstat
17
Röd vinbärspaj

Röd vinbärspaj, ett bakverk som med sin syrlighet passar utmärkt till vaniljsås eller glass. De röda vinbären är den enda fyllningen i denna paj och de läggs direkt i pajdegen innan gräddning. Vill du ha pajen sötare kan du sockra vinbären lite.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Röd vinbärspaj

Ingredienser

8 portioner
150 g  smör
3 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  socker
1 krm  salt
1 krm  bakpulver
6 dl  röda vinbär

För alla

Innehåller inte ägg, under förutsättning att vaniljsås eller glass utesluts. Bjud i stället vispad grädde till.
Gör mjölkfri: uteslut smör och använd i stället mjölkfritt margarin. Välj mjölkfri vaniljsås t ex Oatly eller Beneviva.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajbotten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
117 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt o så gott, provar med röda krusbär just nu

Lola

2022-08-01

Det här var kanske den godaste paj jag ätit 😋

Magnus

2022-07-20

Kör med fullkornsmjöl (dinkel eller vete)! Det smakar mer, blir bättre konsistens och förstås nyttigare. Fullkorn suger inte upp lika mycket fett, så för att inte pajen ska ”läcka” bör man nog minska lite på smöret.

Sofia

2021-08-11

Testa liknande recept

Vinbärsmarmelad
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rulltårta med stjärnanis- och rödvinbärssylt
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosgratinerad frukt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotsmarmelad med röda vinbär
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Johannas och Magdalenas vinbärspaj med maräng
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga