Röd vinbärspaj

99
15
Röd vinbärspaj

Röd vinbärspaj, ett bakverk som med sin syrlighet passar utmärkt till vaniljsås eller glass. De röda vinbären är den enda fyllningen i denna paj och de läggs direkt i pajdegen innan gräddning. Vill du ha pajen sötare kan du sockra vinbären lite.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Röd vinbärspaj

Ingredienser

8 portioner
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
6 dl röda vinbär

För alla

Innehåller inte ägg, under förutsättning att vaniljsås eller glass utesluts. Bjud i stället vispad grädde till.
Gör mjölkfri: uteslut smör och använd i stället mjölkfritt margarin. Välj mjölkfri vaniljsås t ex Oatly eller Beneviva.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajbotten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Sofia

2021-08-11

Kör med fullkornsmjöl (dinkel eller vete)! Det smakar mer, blir bättre konsistens och förstås nyttigare. Fullkorn suger inte upp lika mycket fett, så för att inte pajen ska ”läcka” bör man nog minska lite på smöret.

Johan

2021-07-28

Lätt att baka för en nybörjare i pajvärlden. Gästerna var mer än nöjda. Tummen upp från mig.

Kerstin

2020-08-23

Jag gjorde pajen först och kollade recept när jag hade gjort pajdegen, brukar byta ut en del av vetemjölet mot dinkel, hade inte i bakpulver men f ö likadant. Nu ställer jag pajdegen i kylen ett tag, går ut med hunden och lägger i bär och socker gräddar när jag kommer tillbaka hem! Har vit chokladgalass och vispgrädde hemma!

Testa liknande recept

Banana bread
Cookie-kladdkaka
Scones med cheddar
Pizookie
Grundrecept våffelsmet
Scones med filmjölk