Röd vinbärspaj, ett bakverk som med sin syrlighet passar utmärkt till vaniljsås eller glass. De röda vinbären är den enda fyllningen i denna paj och de läggs direkt i pajdegen innan gräddning. Vill du ha pajen sötare kan du sockra vinbären lite.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Innehåller inte ägg, under förutsättning att vaniljsås eller glass utesluts. Bjud i stället vispad grädde till.
Gör mjölkfri: uteslut smör och använd i stället mjölkfritt margarin. Välj mjölkfri vaniljsås t ex Oatly eller Beneviva.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajbotten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt o så gott, provar med röda krusbär just nu
Lola
2022-08-01Det här var kanske den godaste paj jag ätit 😋
Magnus
2022-07-20Kör med fullkornsmjöl (dinkel eller vete)! Det smakar mer, blir bättre konsistens och förstås nyttigare. Fullkorn suger inte upp lika mycket fett, så för att inte pajen ska ”läcka” bör man nog minska lite på smöret.
Sofia
2021-08-11