Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Röd vinbärspaj

Röd vinbärspaj, ett bakverk som med sin syrlighet passar utmärkt till vaniljsås eller glass. De röda vinbären är den enda fyllningen i denna paj och de läggs direkt i pajdegen innan gräddning. Vill du ha pajen sötare kan du sockra vinbären lite.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret. Blanda samtliga torra ingredienser och häll i det smälta smöret. Rör ihop degen snabbt.
  3. Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter. Häll på bären och sockra dem lätt om det behövs.
  4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna och servera med vaniljsås eller glass.

För alla

Innehåller inte ägg, under förutsättning att vaniljsås eller glass utesluts. Bjud i stället vispad grädde till.
Gör mjölkfri: uteslut smör och använd i stället mjölkfritt margarin. Välj mjölkfri vaniljsås t ex Oatly eller Beneviva.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajbotten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 6 dl röda vinbär
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer