Röd vinbärspaj, ett bakverk som med sin syrlighet passar utmärkt till vaniljsås eller glass. De röda vinbären är den enda fyllningen i denna paj och de läggs direkt i pajdegen innan gräddning. Vill du ha pajen sötare kan du sockra vinbären lite.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2004
Innehåller inte ägg, under förutsättning att vaniljsås eller glass utesluts. Bjud i stället vispad grädde till.
Gör mjölkfri: uteslut smör och använd i stället mjölkfritt margarin. Välj mjölkfri vaniljsås t ex Oatly eller Beneviva.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajbotten.
Kommentarer
Sofia
2021-08-11Kör med fullkornsmjöl (dinkel eller vete)! Det smakar mer, blir bättre konsistens och förstås nyttigare. Fullkorn suger inte upp lika mycket fett, så för att inte pajen ska ”läcka” bör man nog minska lite på smöret.
Johan
2021-07-28Lätt att baka för en nybörjare i pajvärlden. Gästerna var mer än nöjda. Tummen upp från mig.
Kerstin
2020-08-23Jag gjorde pajen först och kollade recept när jag hade gjort pajdegen, brukar byta ut en del av vetemjölet mot dinkel, hade inte i bakpulver men f ö likadant. Nu ställer jag pajdegen i kylen ett tag, går ut med hunden och lägger i bär och socker gräddar när jag kommer tillbaka hem! Har vit chokladgalass och vispgrädde hemma!