Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Svart vinbärssylt med päron och kanel

Mustig och läcker svartvinbärssylt med päron och kanel. Härlig oväntad smaksymfoni med söta och syrliga toner. Inslaget av kanel ger sylten en tilltalande smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Repa och skölj bären. Skala päronen. Skär dem i bitar.
  2. Blanda vinbär, päron, vatten, strösocker och kanel i en gryta och sjud på svag värme under omrörning i ca 20 minuter.
  3. Tag grytan från värmen. Skumma väl. Låt stå i 15 minuter.
  4. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.

Recept och bild hämtat från www.dansukker.se

Ingredienser

Portioner: 1 liter
  • 1 l svarta vinbär
  • 2 stora päron
  • 1/2 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 1 kanelstång
Lägg till i inköpslistan