Vinbärssylt

Gör din egen härligt fruktiga vinbärssylt med detta enkla recept. Den sötsyrliga sylten är perfekt för att sätta smak på frukostmackan eller som fyllning i bakverk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi615 KJ / 147 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater34 g
Protein1 g
Kommentarer
6 stHej. Har väl mogna bär och använder syltsocker med pektin. Tänkte provsmaka direkt, men det var för vattnigt. Hoppas det stelnar när det har svalnat av. Smaken var perfekt.
Christina
”Sylten” stelnar aldrig. Kokade i 40 minuter, är mer som saft i burkarna.
Anne
Hej Anne! Om man har riktigt mogna vinbär kan sylten bli lite för lös. Då kan det ibland vara bra med syltsocker som har lite pektin i sig. Men var det inte så att sylten stelnade när det blev kall sen? Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Gott! Men det blev mer som marmelad, så jag rekommenderar att dubbla mängden vatten om man vill ha sylt
Viktoria
Mina bär va välmogna så skulle tagit lite mindre vatten. 😊
Catherina
I recepten för sylt o saft står att de ska förvaras kallt efter avsvalning. När de väl öppnats så behöver de stå kallt, det förstår jag. Men när nan har haft i konserveringsmedel o socker? Vill gärna oröva era recept, men inte om det krävs kall förvaring för obrutna flaskor o burkar. Snabbt svar uppskattas, då bärbuskarna dignar . Mvh, Siv
Siv
Hej Siv! Svalt eller kallt och mörkt är bästa sättet att förvara sylt, saft och gelé. Vilket inte alltid är så lätt i t ex en lägenhet. Försök hitta så svalt och mörkt som möjligt ändå och räkna med att tiden för så länge sylten håller blir lite kortare. Sylt kan också förvaras i frysen, om det inte redan är fullt där! Lycka till med syltkoket. Hälsningar Harriet
ICA-köket
Om man tycker om lakrits är det ett tips att blanda ner 1 finkrossad stjärnanis i sylten före kokning.
Elisabeth