Vinbärssylt

Gör din egen härligt fruktiga vinbärssylt med detta enkla recept. Den sötsyrliga sylten är perfekt för att sätta smak på frukostmackan eller som fyllning i bakverk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Gör så här
00:05:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi615 KJ / 147 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater34 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej. Har väl mogna bär och använder syltsocker med pektin. Tänkte provsmaka direkt, men det var för vattnigt. Hoppas det stelnar när det har svalnat av. Smaken var perfekt.
Christina
2025-08-11”Sylten” stelnar aldrig. Kokade i 40 minuter, är mer som saft i burkarna.
Anne
2025-07-19Hej Anne! Om man har riktigt mogna vinbär kan sylten bli lite för lös. Då kan det ibland vara bra med syltsocker som har lite pektin i sig. Men var det inte så att sylten stelnade när det blev kall sen? Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-07-21Gott! Men det blev mer som marmelad, så jag rekommenderar att dubbla mängden vatten om man vill ha sylt
Viktoria
2024-07-30