Vinbärssylt

Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Vinbärssylt

Gör din egen härligt fruktiga vinbärssylt med detta enkla recept. Den sötsyrliga sylten är perfekt för att sätta smak på frukostmackan eller som fyllning i bakverk.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Vinbärssylt

Ingredienser

ca 3 dl
200 g röda vinbär
2 msk vatten
1 dl strösocker

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Hej. Har väl mogna bär och använder syltsocker med pektin. Tänkte provsmaka direkt, men det var för vattnigt. Hoppas det stelnar när det har svalnat av. Smaken var perfekt.

    Christina

  • ”Sylten” stelnar aldrig. Kokade i 40 minuter, är mer som saft i burkarna.

    Anne

    Hej Anne! Om man har riktigt mogna vinbär kan sylten bli lite för lös. Då kan det ibland vara bra med syltsocker som har lite pektin i sig. Men var det inte så att sylten stelnade när det blev kall sen? Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Gott! Men det blev mer som marmelad, så jag rekommenderar att dubbla mängden vatten om man vill ha sylt

    Viktoria

  • Mina bär va välmogna så skulle tagit lite mindre vatten. 😊

    Catherina

  • I recepten för sylt o saft står att de ska förvaras kallt efter avsvalning. När de väl öppnats så behöver de stå kallt, det förstår jag. Men när nan har haft i konserveringsmedel o socker? Vill gärna oröva era recept, men inte om det krävs kall förvaring för obrutna flaskor o burkar. Snabbt svar uppskattas, då bärbuskarna dignar . Mvh, Siv

    Siv

    Hej Siv! Svalt eller kallt och mörkt är bästa sättet att förvara sylt, saft och gelé. Vilket inte alltid är så lätt i t ex en lägenhet. Försök hitta så svalt och mörkt som möjligt ändå och räkna med att tiden för så länge sylten håller blir lite kortare. Sylt kan också förvaras i frysen, om det inte redan är fullt där! Lycka till med syltkoket. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Om man tycker om lakrits är det ett tips att blanda ner 1 finkrossad stjärnanis i sylten före kokning.

    Elisabeth

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi615 KJ / 147 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater34 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Rårörd vinbärssylt
    Betyg 3.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärsgelé
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssylt med kardemumma
    Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vinbärsgelé
    Betyg 4.2 av 5.216 personer har röstat
    Receptet har 50 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad