Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj

Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj är en annorlunda och smakrik sylt med goda och fräscha ingredienser. Med nektariner, svarta vinbär och vaniljstång skapar du en otroligt god sylt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur nektariner. Skär dem i cm-stora bitar. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Koka upp nektariner, svarta vinbär, vaniljstång, frön och vatten i en kastrull. Låt koka med lock ca 5 minuter. Blanda i syltsocker och låt koka ytterligare 2–5 minuter under lock. Skumma av under tiden.
  3. Häll upp på varma väl rengjorda glasburkar. Förvara sylten kallt.

Tips

Svartvinbärssylten med nektarin och vanilj blir ljuvligt god i filen.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 6 nektariner (à 125 g)
  • 1 vaniljstång
  • 8 dl svarta vinbär
  • 0,8 dl vatten
  • 5 dl syltsocker
Lägg till i inköpslistan