Svampfyllda lövbiffsrulader med mos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Svampfyllda lövbiffsrulader med mos

Delikata lövbiffsrulader fyllda med mustig svampröra. Du gör hemlagat potatismos smaksatt med palsternacka och persilja och serverar rätten med kokta grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mos: Gör ett mos på kokt potatis och palsternackor. Späd med buljong eller mjölk och smaka av med salt, peppar och ev lite smör och hackad persilja.
  2. Rulader: Skala och finhacka löken. Fräs den med svampen tills vätskan är borta.
  3. Hacka persiljan. Tillsätt den och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ut lövbiffskivorna och fördela svampen på dem. Rulla ihop till rulader. Fäst med tandpetare.
  5. Sås: Vispa ihop ingredienserna till såsen.
  6. Stek ruladerna i smör i en panna med lite högre kanter. Häll över såsen när ruladerna fått fin färg, sänk värmen och låt ruladerna puttra under lock i ca 40 minuter.
  7. Servera ruladerna med mos och kokta grönsaker.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Ersätt Maizena redning med ren majsstärkelse (Maizena) utrörd i lite vatten. Stek i och gör mos med mjölkfritt margarin i stället för smör. Byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 10 kokta potatisar
  • 2 palsternackor
  • buljong eller mjölk
  • salt och peppar
  • ev smör
  • ev hackad persilja
Svampfyllda lövbiffsrulader
  • 1 lök
  • 300 g svamp, gärna kantareller
  • 600 g lövbiff
  • 1 knippe persilja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 msk smör att steka i
Sås
  • 4 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 4 msk maizenaredning
  • 1 dl rött vin (gärna matlagningsvin)
  • 1 1/2 msk vilt- och kantarellfond
  • 10 krossade enbär
  • 1 tsk soja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2390 kJ / 570 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden