Svampfyllda lövbiffsrulader med mos

7
2
Svampfyllda lövbiffsrulader med mos

Delikata lövbiffsrulader fyllda med mustig svampröra. Du gör hemlagat potatismos smaksatt med palsternacka och persilja och serverar rätten med kokta grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Svampfyllda lövbiffsrulader med mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

10 kokta potatisar
2 palsternackor
buljong eller mjölk
salt och peppar
ev smör
ev hackad persilja

Svampfyllda lövbiffsrulader

1 lök
300 g svamp, gärna kantareller
600 g lövbiff
1 knippe persilja
salt och peppar
1 1/2 msk smör att steka i

Sås

4 dl vatten
1 dl grädde
4 msk maizenaredning
1 dl rött vin (gärna matlagningsvin)
1 1/2 msk vilt- och kantarellfond
10 krossade enbär
1 tsk soja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Ersätt Maizena redning med ren majsstärkelse (Maizena) utrörd i lite vatten. Stek i och gör mos med mjölkfritt margarin i stället för smör. Byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

John

2010-03-19

Den blev alldeles för vattnig, ta bort allt vatten och ersätt med ytterligare d 2 dl grädde så blir den någorlunda ätbar

Björn

2009-03-29

Jättegott, måste provas! Jag hade rårörda lingon i såsen istället för enbär, blev himelskt!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2390 KJ / 570 kCal
Fett 24 g
Läs mer om näringsvärden