Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax i grönsakssås

Lax i grönsakssås är ett utomordentligt gott och rikt recept som du kommer att älska. Såsen är fyllig och har många hänförande ingredienser som till exempel morot, fänkål, rotselleri, vitt vin och crème fraiche. Smarrigt och fylligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs de finstrimlade grönsakerna i smör i någon minut.
  2. Lös upp fiskbuljongtärningen med vinet under vispning och uppkok. Tillsätt crème fraiche och koka såsen i ett par minuter. Tillsätt grönsaksfräset. Vispa ner maizena redning och låt koka i ca 1 minut.
  3. Salta, peppra och lägg laxskivorna i en traktörpanna. Häll på grönsakssåsen. Täck med lock/smörpapper och låt sjuda i 5-6 minuter. Eller ugnsbaka laxen i 10-15 minuter i 200°C och servera såsen bredvid.
  4. Garnera med vattenkrasse eller solrosskott och citron. Pressad potatis och någon grönsak passar till.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innheåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxskivor (à 160 g)
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Grönsaksås
  • 2 dl finstrimlad morot
  • 2 dl finstrimlad fänkål
  • 2 dl finstrimlad rotselleri
  • 2 dl finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 1/2 msk maizenaredning
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?