Wokade rotfrukter med curryquorn
Wokade rotfrukter och currykryddad quorn är en vegetarisk rätt med kraftfull smak av currypaste, chutney, kokosmjölk och ingefära. Du garnerar de wokade rotfrukterna och curryquornen med basilikablad och serverar med ris.
Ingredienser
4 portioner
1 paket fryst (ej panerad) quorn (à 300 g)
1 msk olja
2 msk mild currypaste
2 msk mild chutney
1 liten burk kokosmjölk (à ca 200 ml)
1 msk ljus maizenaredning
500 g rotselleri
300 g morot
1 - 1 1/2 tsk olja
1/2 tsk torkad mald ingefära
1 kruka basilika
1 burk böngroddar (à 410 g)
Gör så här
Ris medräknat i näringsberäkningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2449.9 KJ / 583.7 kCal
Fett20.4 g
Salt2.54 g
Kolhydrater73.8 g
Protein29.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer