Viltskavsgryta med svamp

17
4
Viltskavsgryta med svamp

I en viltskavsgryta får smaken av viltkött komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med ris och middagen är klar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Viltskavsgryta med svamp

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
förp vilt- eller renskav (à ca 240 g)
250 g
svamp (fryst eller burk)
2 msk
smör
2 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
1
buljongtärning
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
torkad timjan
1 dl
frysta lingon
3 msk
lingonsylt eller svartvinbärsgelé
1 msk
fryst persilja
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Till servering

haricots verts eller broccoli
ris

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är exkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Bonny

2/18/2021

Bra kombo på ingridienserna, passade bra med renskav.

Bengt

9/22/2020

Mycket gott! Håller med Tom, skippade lingonen

Tom

9/5/2020

Suveränt recept. Skippade dock lingon i receptet och serverade till istället.

Näringsvärde per portion

Energi 1589 KJ / 380 kCal
Fett 31 g
Salt 2.29 g
Kolhydrater 11 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept