Viltskavsgryta med svamp

I en viltskavsgryta får smaken av viltkött komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med kokt potatis och middagen är klar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 förp vilt- eller renskav (à ca 240 g)
250 g svamp (fryst eller burk)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 buljongtärning
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 dl frysta lingon
3 msk lingonsylt eller svartvinbärsgelé
1 msk fryst persilja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
haricots verts (bönor) eller broccoli
kokt potatis
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. tillbehör.
Energi1589 KJ / 380 kCal
Fett31 g
Salt2.29 g
Kolhydrater11 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var väldigt gott :) SÅ enkelt att göra.
Natalie
2025-02-02Suveränt god, vi har potatismos till. Kan varmt rekommenderas
Annika
2025-01-29Bra recept! Mitt tips är att sverera gelén/lingonsylten vid sidan om istället. Grytans smaker kan lätt bli överröstad av sötman.
Emil
2023-10-25