Viltskavsgryta med svamp

37
8
Viltskavsgryta med svamp

I en viltskavsgryta får smaken av viltkött komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med ris och middagen är klar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Viltskavsgryta med svamp

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 förp vilt- eller renskav (à ca 240 g)
250 g svamp (fryst eller burk)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 buljongtärning
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 dl frysta lingon
3 msk lingonsylt eller svartvinbärsgelé
1 msk fryst persilja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till servering

haricots verts (bönor) eller broccoli
ris

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är exkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Therése

2021-12-07

Gör den gärna på"eget" kött, ta gärna helt köttstycke ( bakparti) är i regel mörare. Skär ner i småstrimlor fräs med lök o svamp eventuellt med lite wokgrönsaker.

Josefin

2021-06-27

Toppengryta tillsammans med krämigt potatismos. Kör dock hälften av dijonsenapen då jag tyckte den tog över ganska mycket! Riktigt gott!

Theodor

2021-04-25

Supergod söndagsmiddag! Konstiga i receptet är dock ris till, betydligt godare och svensk husman när den gräddiga såsen gottar in sig i nypressad potatis.

Näringsvärde per portion

Energi 1589 KJ / 380 kCal
Fett 31 g
Salt 2.29 g
Kolhydrater 11 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden