Viltskavsgryta med svamp

26
6
Viltskavsgryta med svamp

I en viltskavsgryta får smaken av viltkött komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med ris och middagen är klar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Viltskavsgryta med svamp

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
förp vilt- eller renskav (à ca 240 g)
250 g
svamp (fryst eller burk)
2 msk
smör
2 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
1
buljongtärning
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
torkad timjan
1 dl
frysta lingon
3 msk
lingonsylt eller svartvinbärsgelé
1 msk
fryst persilja
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Till servering

haricots verts (bönor) eller broccoli
ris

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är exkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Theodor

2021-04-25

Supergod söndagsmiddag! Konstiga i receptet är dock ris till, betydligt godare och svensk husman när den gräddiga såsen gottar in sig i nypressad potatis.

Victoria

2021-02-27

Blev jättegott! Min jättekräsna 5-åring sa att det var den godaste maten nånsin och att det smakade som godis.

Bonny

2021-02-18

Bra kombo på ingridienserna, passade bra med renskav.

Näringsvärde per portion

Energi 1589 KJ / 380 kCal
Fett 31 g
Salt 2.29 g
Kolhydrater 11 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept