Viltskavsgryta med svamp
I en viltskavsgryta får smaken av viltkött komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med kokt potatis och middagen är klar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 förp vilt- eller renskav (à ca 240 g)
250 g svamp (fryst eller burk)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 buljongtärning
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 dl frysta lingon
3 msk lingonsylt eller svartvinbärsgelé
1 msk fryst persilja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
haricots verts (bönor) eller broccoli
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. tillbehör.
Energi1589 KJ / 380 kCal
Fett31 g
Salt2.29 g
Kolhydrater11 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept! Mitt tips är att sverera gelén/lingonsylten vid sidan om istället. Grytans smaker kan lätt bli överröstad av sötman.
Emil
2023-10-25Gör den gärna på"eget" kött, ta gärna helt köttstycke ( bakparti) är i regel mörare. Skär ner i småstrimlor fräs med lök o svamp eventuellt med lite wokgrönsaker.
Therése
2021-12-07Toppengryta tillsammans med krämigt potatismos. Kör dock hälften av dijonsenapen då jag tyckte den tog över ganska mycket! Riktigt gott!
Josefin
2021-06-27