I en viltskavsgryta får smaken av viltkött komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med kokt potatis och middagen är klar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är exkl. tillbehör.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gör den gärna på"eget" kött, ta gärna helt köttstycke ( bakparti) är i regel mörare. Skär ner i småstrimlor fräs med lök o svamp eventuellt med lite wokgrönsaker.
Therése
2021-12-07Toppengryta tillsammans med krämigt potatismos. Kör dock hälften av dijonsenapen då jag tyckte den tog över ganska mycket! Riktigt gott!
Josefin
2021-06-27Supergod söndagsmiddag! Konstiga i receptet är dock ris till, betydligt godare och svensk husman när den gräddiga såsen gottar in sig i nypressad potatis.
Theodor
2021-04-25