Krämig renskavsgryta med persilja

109
0
Krämig renskavsgryta med persilja

Här är en krämig och välsmakande renskavsgryta med smak av persilja och saftiga körsbärstomater. Det krämiga står grädden för som med lök, vitlök, timjan och en klick dijonsenap sätter smak på renskavsgrytan. Hackad persilja förhöjer smaken ytterligare innan det är dags att servera med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2023

Krämig renskavsgryta med persilja

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
150 g snackmorötter
500 g renskav
1 msk olja
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 köttbuljongtärning
1/2 tsk torkad timjan
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 msk dijonsenap
1 kruka persilja
250 g körsbärstomater
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.    
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut grädde och mjölk mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet har uppdaterats december 2022.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

109

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2781 KJ / 664 kCal
Fett 30 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden