Krämig renskavsgryta med persilja

106
1
Krämig renskavsgryta med persilja

Här är en krämig och välsmakande renskavsgryta med smak av persilja och saftiga körsbärstomater. Det krämiga står grädden för som med lök, vitlök, timjan och en klick dijonsenap sätter smak på renskavsgrytan. Hackad persilja förhöjer smaken ytterligare innan det är dags att servera med nykokt ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016

Krämig renskavsgryta med persilja

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (eller pasta)
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
2
förp renskav (à 240 g)
1 msk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 tsk
timjan
2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
-
salt och peppar
1 msk
dijonsenap
1/2
kruka persilja
250 g
körsbärstomater
2 tsk
olivolja
2 tsk
rödvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg (om ris används).
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

106

Kommentar

Martin

2017-01-11

Har nog andra renskavsfavoriter, det var gott men kanske saknade det där lilla extra

Näringsvärde per portion

Energi 2330 KJ / 557 kCal
Fett 22 g
Salt 3.27 g
Kolhydrater 55.4 g
Protein 33.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept