Krämig renskavsgryta med persilja

Betyg 3.2 av 5.
114 personer har röstat
0
Krämig renskavsgryta med persilja

Här är en krämig och välsmakande renskavsgryta med smak av persilja och saftiga körsbärstomater. Det krämiga står grädden för som med lök, vitlök, timjan och en klick dijonsenap sätter smak på renskavsgrytan. Hackad persilja förhöjer smaken ytterligare innan det är dags att servera med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023

Krämig renskavsgryta med persilja

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
150 g snackmorötter
400 g renskav
1 msk olja
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 köttbuljongtärning
1/2 tsk torkad timjan
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 msk dijonsenap
1 kruka persilja
250 g körsbärstomater
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
114 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2781 KJ / 664 kCal
Fett30 g
Salt2.5 g
Kolhydrater61 g
Protein35 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Norrländsk renskavsgryta
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med champinjoner och lingon
Betyg 4.3 av 5.
105 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsröra med trattkantareller och messmör
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Viltskavsgryta med svamp
Betyg 4.5 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med karljohan, senap och enbär
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga