Krämig renskavsgryta med persilja
Här är en krämig och välsmakande renskavsgryta med smak av persilja och saftiga körsbärstomater. Det krämiga står grädden för som med lök, vitlök, timjan och en klick dijonsenap sätter smak på renskavsgrytan. Hackad persilja förhöjer smaken ytterligare innan det är dags att servera med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
150 g snackmorötter
400 g renskav
1 msk olja
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 köttbuljongtärning
1/2 tsk torkad timjan
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 msk dijonsenap
1 kruka persilja
250 g körsbärstomater
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2781 KJ / 664 kCal
Fett30 g
Salt2.5 g
Kolhydrater61 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer