Renskav med karljohan, senap och enbär

Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
1
Renskav med karljohan, senap och enbär

Torkad karljohanssvamp, enbär och dijonsenap ger den här krämiga renskavsgrytan en smak av skog och vilt. Lite honung i såsen rundar av och sötsyrliga lingon ger en fin smakbrytning till den mustiga grytan. Servera med färgglatt rotfruktsstomp eller potatismos. Glöm inte att blötlägga svampen i tid!

Renskav med karljohan, senap och enbär

Ingredienser

4 portioner
2 pkt renskav à 240 g
30 g torkad karljohanssvamp
2 rödlökar
5 enbär
1 msk matolja
5 dl köttbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
200 g naturell färskost
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk honung
1/2 msk majsstärkelse
2 msk smör
salt
svartpeppar

Till servering

rotfruktsstomp eller potatismos
rårörda lingon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Bra recept med fin smaksättnig! Gott med färskosten1

Ethel

2017-03-20

Näringsvärde per portion

Energi2756 KJ / 659 kCal
Fett35.4 g
Salt4 g
Kolhydrater47.8 g
Protein34.5 g

Testa liknande recept

Norrländsk wok
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ragu på morot & karljohanssvamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza bianco med skogssvamp och Folke
Betyg 4.7 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratäng Royal
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga