Renskav med karljohan, senap och enbär

Torkad karljohanssvamp, enbär och dijonsenap ger den här krämiga renskavsgrytan en smak av skog och vilt. Lite honung i såsen rundar av och sötsyrliga lingon ger en fin smakbrytning till den mustiga grytan. Servera med färgglatt rotfruktsstomp eller potatismos. Glöm inte att blötlägga svampen i tid!

Ingredienser
4 portioner
2 pkt renskav à 240 g
30 g torkad karljohanssvamp
2 rödlökar
5 enbär
1 msk matolja
5 dl köttbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
200 g naturell färskost
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk honung
1/2 msk majsstärkelse
2 msk smör
salt och svartpeppar
Till servering
rotfruktsstomp eller potatismos
rårörda lingon
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Anpassa potatismoset. Välj laktosfri cream cheese och laktosfritt smör alternativt olja.
Gör mjölkproteinfri: Anpassa potatismoset. Välj mjölkproteinfri cream cheese och mjölkproteinfritt matfett alternativt olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2756 KJ / 659 kCal
Fett35.4 g
Salt4 g
Kolhydrater47.8 g
Protein34.5 g
Kommentar
Bra recept med fin smaksättnig! Gott med färskosten1
Ethel
2017-03-20