Renskav med karljohan, senap och enbär

20
1
Renskav med karljohan, senap och enbär

Torkad karljohanssvamp, enbär och dijonsenap ger den här krämiga renskavsgrytan en smak av skog och vilt. Lite honung i såsen rundar av och sötsyrliga lingon ger en fin smakbrytning till den mustiga grytan. Servera med färgglatt rotfruktsstomp eller potatismos. Glöm inte att blötlägga svampen i tid!

Renskav med karljohan, senap och enbär

Ingredienser

4 portioner
2 pkt renskav à 240 g
30 g torkad karljohanssvamp
2 rödlökar
5 enbär
1 msk matolja
5 dl köttbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
200 g naturell färskost
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk honung
1/2 msk majsstärkelse
2 msk smör
salt och svartpeppar

Till servering

rotfruktsstomp eller potatismos
rårörda lingon

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Anpassa potatismoset. Välj laktosfri cream cheese och laktosfritt smör alternativt olja.
Gör mjölkproteinfri: Anpassa potatismoset. Välj mjölkproteinfri cream cheese och mjölkproteinfritt matfett alternativt olja.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Ethel

2017-03-20

Bra recept med fin smaksättnig! Gott med färskosten1

Näringsvärde per portion

Energi 2756 KJ / 659 kCal
Fett 35.4 g
Salt 4 g
Kolhydrater 47.8 g
Protein 34.5 g
Läs mer om näringsvärden