Viltskav med messmör och kantareller

7
0
Viltskav med messmör och kantareller

Härligt krämig viltskav gjord av skav från kronhjort, kantareller, messmör och grädde är lyxigt gott. Passar lika bra en vardag som till helgen. Servera med potatis, rotfruktsallad, klippt krasse och gärna lite lingonsylt.

Viltskav med messmör och kantareller

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Viltskav

2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk smör
salt och peppar
1 burk kantareller (à 184 g)
1 gul lök
2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk soja
3 msk messmör
1 tsk timjan

Sallad

1 morot
1 persiljerot
2 tsk vinäger
1 msk olja

Till servering

1/2 ask krasse
lingonsylt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2730 KJ / 653 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 55 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden