Viltskav med messmör och kantareller

Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Viltskav med messmör och kantareller

Härligt krämig viltskav gjord av skav från kronhjort, kantareller, messmör och grädde är lyxigt gott. Passar lika bra en vardag som till helgen. Servera med potatis, rotfruktsallad, klippt krasse och gärna lite lingonsylt.

Viltskav med messmör och kantareller

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Viltskav

2   förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk  smör
salt och peppar
1   burk kantareller (à 184 g)
1   gul lök
2 tsk  majsstärkelse
1 dl  mjölk
2 dl  vispgrädde
1 tsk  soja
3 msk  messmör
1 tsk  timjan

Sallad

1   morot
1   persiljerot
2 tsk  vinäger
1 msk  olja

Till servering

1/2   ask krasse
lingonsylt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2730 KJ / 653 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater55 g
Protein36 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Viltskav med kantareller
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskav med krämig paprikasås
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig skavgryta med tagliatelle
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hjortskavspanna med champinjoner
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillarulle med avokadoröra
Betyg 3 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskavsgryta med messmör och lingon
Betyg 4.3 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga