Viltskav med messmör och kantareller | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Viltskav med messmör och kantareller

Härligt krämig viltskav gjord av skav från kronhjort, kantareller, messmör och grädde är lyxigt gott. Passar lika bra en vardag som till helgen. Servera med potatis, rotfruktsallad, klippt krasse och gärna lite lingonsylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Viltskav: Skär skaven i strimlor medan den är frusen.
  3. Stek skaven i hälften av smöret i en stekpanna och finfördela den. Krydda med salt och peppar. Lägg upp det på en tallrik.
  4. Låt kantarellerna rinna av ordentligt. Skala och hacka löken. Fräs löken och kantarellerna i resten av smöret i stekpannan.
  5. Blanda majsstärkelsen med mjölken.
  6. Sänk värmen, tillsätt mjölk, grädde, soja, messmör och timjan under omrörning. Låt koka några minuter och smaksätt med salt och peppar.
  7. Rör ner skaven i såsen och låt den bli varm.
  8. Sallad: Skala och riv rotfrukterna grovt. Blanda med vinäger och olja. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Till servering: Servera viltskavet med potatis, rotfruktssallad, klippt krasse och gärna lite lingonsylt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Viltskav
  • 2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 burk kantareller (à 184 g)
  • 1 gul lök
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 3 msk messmör
  • 1 tsk timjan
Sallad
  • 1 morot
  • 1 persiljerot
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk olja
Till servering
  • 1/2 ask krasse
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2730 kJ / 653 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept