Norrländsk renskavsgryta

Ett mumsigt recept på rejäl, norrländsk renskavsgryta. Du gör den härliga grytan av bland annat vitlök, kantareller, renskav, enbär, rödvin och grädde. Krämig och mättande!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g kantareller
3 paket renskav (à 240 g)
2 msk smör
1 krm peppar
4 enbär
1 dl konc kalvfond
1 dl rödvin
4 dl mellangrädde
1 knippe salladslök (à 125 g)
1 dl finstrimlad bladpersilja
salt och peppar att smaka av med
Gör så här
00:02:00
00:02:00
00:01:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt och supergott! Hos oss blev det kokt potatis och svart vinbärsgelé till grytan.
Jonathan
2024-10-16Går det lika bra att använda souvasskav av ren? Britt-Inger
Britt inger
2021-10-22Supergod klassiker. Hade mos och rårörda lingon till
Charlotta
2020-10-14