Norrländsk renskavsgryta

20
4
Norrländsk renskavsgryta

Ett mumsigt recept på rejäl, norrländsk renskavsgryta. Du gör den härliga grytan av bland annat vitlök, kantareller, renskav, enbär, rödvin och grädde. Krämig och mättande!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Norrländsk renskavsgryta

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g kantareller
3 paket renskav (à 240 g)
2 msk smör
1 krm peppar
4 enbär
1 dl konc kalvfond
1 dl rödvin
4 dl mellangrädde
1 knippe salladslök (à 125 g)
1 dl finstrimlad bladpersilja
salt och peppar att smaka av med

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, använd laktosfri grädde, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, ersätt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Britt inger

2021-10-22

Går det lika bra att använda souvasskav av ren? Britt-Inger

Charlotta

2020-10-14

Supergod klassiker. Hade mos och rårörda lingon till

Raili

2012-10-03

Jätte gott..tog bara vatten i stället för vin och vilt fond och inte kalv fond. Båda mina söner gillade rätten ! Kommer att laga den här lätta goda rätten igen !