Norrländsk renskavsgryta
Ett mumsigt recept på rejäl, norrländsk renskavsgryta. Du gör den härliga grytan av bland annat vitlök, kantareller, renskav, enbär, rödvin och grädde. Krämig och mättande!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g kantareller
3 paket renskav (à 240 g)
2 msk smör
1 krm peppar
4 enbär
1 dl konc kalvfond
1 dl rödvin
4 dl mellangrädde
1 knippe salladslök (à 125 g)
1 dl finstrimlad bladpersilja
salt och peppar att smaka av med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt och supergott! Hos oss blev det kokt potatis och svart vinbärsgelé till grytan.
Jonathan
2024-10-16Går det lika bra att använda souvasskav av ren? Britt-Inger
Britt inger
2021-10-22Supergod klassiker. Hade mos och rårörda lingon till
Charlotta
2020-10-14