Norrländsk renskavsgryta
Ett mumsigt recept på rejäl, norrländsk renskavsgryta. Du gör den härliga grytan av bland annat vitlök, kantareller, renskav, enbär, rödvin och grädde. Krämig och mättande!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g kantareller
3 paket renskav (à 240 g)
2 msk smör
1 krm peppar
4 enbär
1 dl konc kalvfond
1 dl rödvin
4 dl mellangrädde
1 knippe salladslök (à 125 g)
1 dl finstrimlad bladpersilja
salt och peppar att smaka av med
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, använd laktosfri grädde, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, ersätt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går det lika bra att använda souvasskav av ren? Britt-Inger
Britt inger
2021-10-22Supergod klassiker. Hade mos och rårörda lingon till
Charlotta
2020-10-14Jätte gott..tog bara vatten i stället för vin och vilt fond och inte kalv fond. Båda mina söner gillade rätten ! Kommer att laga den här lätta goda rätten igen !
Raili
2012-10-03