Norrländsk renskavsgryta

Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
5
Norrländsk renskavsgryta

Ett mumsigt recept på rejäl, norrländsk renskavsgryta. Du gör den härliga grytan av bland annat vitlök, kantareller, renskav, enbär, rödvin och grädde. Krämig och mättande!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Norrländsk renskavsgryta

Ingredienser

4 portioner
2   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
200 g  kantareller
3   paket renskav (à 240 g)
2 msk  smör
1 krm  peppar
4   enbär
1 dl  konc kalvfond
1 dl  rödvin
4 dl  mellangrädde
1   knippe salladslök (à 125 g)
1 dl  finstrimlad bladpersilja
salt och peppar att smaka av med

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och supergott! Hos oss blev det kokt potatis och svart vinbärsgelé till grytan.

Jonathan

2024-10-16

Går det lika bra att använda souvasskav av ren? Britt-Inger

Britt inger

2021-10-22

Supergod klassiker. Hade mos och rårörda lingon till

Charlotta

2020-10-14

Testa liknande recept

Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
102 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Annikas souvas
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskavsröra med trattkantareller och messmör
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga