Norrländsk renskavsgryta

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
4
Norrländsk renskavsgryta

Ett mumsigt recept på rejäl, norrländsk renskavsgryta. Du gör den härliga grytan av bland annat vitlök, kantareller, renskav, enbär, rödvin och grädde. Krämig och mättande!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Norrländsk renskavsgryta

Ingredienser

4 portioner
2   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
200 g  kantareller
3   paket renskav (à 240 g)
2 msk  smör
1 krm  peppar
4   enbär
1 dl  konc kalvfond
1 dl  rödvin
4 dl  mellangrädde
1   knippe salladslök (à 125 g)
1 dl  finstrimlad bladpersilja
salt och peppar att smaka av med

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, använd laktosfri grädde, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, ersätt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Går det lika bra att använda souvasskav av ren? Britt-Inger

Britt inger

2021-10-22

Supergod klassiker. Hade mos och rårörda lingon till

Charlotta

2020-10-14

Jätte gott..tog bara vatten i stället för vin och vilt fond och inte kalv fond. Båda mina söner gillade rätten ! Kommer att laga den här lätta goda rätten igen !

Raili

2012-10-03

Testa liknande recept

Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Annikas souvas
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskavsröra med trattkantareller och messmör
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga