Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Norrländsk renskavsgryta

Ett mumsigt recept på rejäl, norrländsk renskavsgryta. Du gör den härliga grytan av bland annat vitlök, kantareller, renskav, enbär, rödvin och grädde. Krämig och mättande!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g kantareller
  • 3 paket renskav (à 240 g)
  • 2 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 4 enbär
  • 1 dl konc kalvfond
  • 1 dl rödvin
  • 4 dl mellangrädde
  • 1 knippe salladslök (à 125 g)
  • 1 dl finstrimlad bladpersilja
  • salt och peppar att smaka av med
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela kantarellerna om de är stora.
  2. Stek renskaven i smör 2-3 minuter. Krydda med peppar.
  3. Tillsätt schalottenlök, vitlök, kantareller och enbär. Låt steka ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll på fond och rödvin, låt koka ihop ca 1 minut. Tillsätt grädden och låt småkoka ca 15 minuter. Strimla salladslöken. Tillsätt den och persilja i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gärna med mandelpotatis och lingonchutney, sök receptet "Lingonchutney" på Ica.se.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, använd laktosfri grädde, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, ersätt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(29)