Viltskavsgryta med svamp

Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Viltskavsgryta med svamp

I en viltskavsgryta får smaken av viltkött komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med kokt potatis och middagen är klar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Viltskavsgryta med svamp

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 förp vilt- eller renskav (à ca 240 g)
250 g svamp (fryst eller burk)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 buljongtärning
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 dl frysta lingon
3 msk lingonsylt eller svartvinbärsgelé
1 msk fryst persilja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till servering

haricots verts (bönor) eller broccoli
kokt potatis

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Lade i förvälld vitkål

    David

  • Det var väldigt gott :) SÅ enkelt att göra.

    Natalie

  • Suveränt god, vi har potatismos till. Kan varmt rekommenderas

    Annika

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är exkl. tillbehör.
Energi1589 KJ / 380 kCal
Fett31 g
Salt2.29 g
Kolhydrater11 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Renskavspanna med grönpepparsmak
    Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Renskav med champinjoner och lingon
    Betyg 4.3 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 31 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Viltskavsgryta med äpple
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad