Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vild kebabpizza

Säsongen för fryst viltskav pågår faktiskt hela året – tur, för det är ju aldrig fel med en ”vild” kebabpizza! Här utgår vi från kronhjortsskav, men det går lika bra med skav av älg, rådjur eller ren. Krydda med färdig kebabkrydda för den rätta smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Stek kronhjortskav i olja några minuter. Tillsätt kebabkrydda och salt. 
  3. Rulla ut pizzadegen på en plåt. Bred på tomatsåsen. 
  4. Toppa med viltskavet, skivad lök och Västerbottensost. Sätt in i mitten av ugnen i 15-20 minuter, tills pizzan fått fin färg.
  5. Rör ihop matyoghurt med riven vitlöksklyfta och ringla över pizzan.
  6. Till servering: Strö över hackad persilja och servera genast.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kryddan och pizzakitet. Välj laktosfri matyoghurt.
Fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 240 g kronhjortsskav
  • 1 msk kebabkrydda
  • 2 krm salt
  • 1 pizzakit (med tomatsås, à 600 g)
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 riven vitlöksklyfta
Till servering
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2570 kJ / 611 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer