Vild kebabpizza

8
0
Vild kebabpizza

Säsongen för fryst viltskav pågår faktiskt hela året – tur, för det är ju aldrig fel med en ”vild” kebabpizza! Här utgår vi från kronhjortsskav, men det går lika bra med skav av älg, rådjur eller ren. Krydda med färdig kebabkrydda för den rätta smaken.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Vild kebabpizza

Ingredienser

4 portioner
240 g
kronhjortsskav
1 msk
kebabkrydda
2 krm
salt
1
pizzakit (med tomatsås, à 600 g)
1
tunt skivad gul lök
2 dl
riven Västerbottensost
1 dl
matyoghurt (10 %)
1
riven vitlöksklyfta

Till servering

hackad persilja

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kryddan och pizzakitet. Välj laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2570 KJ / 611 kCal
Fett 29 g
Salt 3.31 g
Kolhydrater 52 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept