Vild kebabpizza
Säsongen för fryst viltskav pågår faktiskt hela året – tur, för det är ju aldrig fel med en ”vild” kebabpizza! Här utgår vi från kronhjortsskav, men det går lika bra med skav av älg, rådjur eller ren. Krydda med färdig kebabkrydda för den rätta smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
240 g kronhjortsskav
1 msk kebabkrydda
2 krm salt
1 pizzakit (med tomatsås, à 600 g)
1 tunt skivad gul lök
2 dl riven Västerbottensost
1 dl matyoghurt (10 %)
1 riven vitlöksklyfta
Till servering
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2570 KJ / 611 kCal
Fett29 g
Salt3.31 g
Kolhydrater52 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer