Vild kebabpizza

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vild kebabpizza

Säsongen för fryst viltskav pågår faktiskt hela året – tur, för det är ju aldrig fel med en ”vild” kebabpizza! Här utgår vi från kronhjortsskav, men det går lika bra med skav av älg, rådjur eller ren. Krydda med färdig kebabkrydda för den rätta smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Vild kebabpizza

Ingredienser

4 portioner
240 g kronhjortsskav
1 msk kebabkrydda
2 krm salt
1 pizzakit (med tomatsås, à 600 g)
1 tunt skivad gul lök
2 dl riven Västerbottensost
1 dl matyoghurt (10 %)
1 riven vitlöksklyfta

Till servering

hackad persilja

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2570 KJ / 611 kCal
Fett29 g
Salt3.31 g
Kolhydrater52 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Knäckebrödspizza med ärtcrème, rökt skinka och västerbottensost.
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Viltskav med krämig paprikasås
Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skavgryta med Karl-Johan och tomater
Betyg 2.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hjortskavspasta med soltorkad tomat
Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Majspizza med färskost och potatis
Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad