Vild kebabpizza

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
0
Vild kebabpizza

Säsongen för fryst viltskav pågår faktiskt hela året – tur, för det är ju aldrig fel med en ”vild” kebabpizza! Här utgår vi från kronhjortsskav, men det går lika bra med skav av älg, rådjur eller ren. Krydda med färdig kebabkrydda för den rätta smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Vild kebabpizza

Ingredienser

4 portioner
240 g  kronhjortsskav
1 msk  kebabkrydda
2 krm  salt
1   pizzakit (med tomatsås, à 600 g)
1   tunt skivad gul lök
2 dl  riven Västerbottensost
1 dl  matyoghurt (10 %)
1   riven vitlöksklyfta

Till servering

hackad persilja

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kryddan och pizzakitet. Välj laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2570 KJ / 611 kCal
Fett29 g
Salt3.31 g
Kolhydrater52 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Viltskav med krämig paprikasås
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skavgryta med Karl-Johan och tomater
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majspizza med färskost och potatis
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig skavgryta med champinjoner
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga