Hjortskavspanna med champinjoner

22
3
Hjortskavspanna med champinjoner

Hjortskavspanna med champinjoner, en spännande rätt med lite annorlunda smaker. Hjortskavet blandas med purjolök och svamp där grädde, buljong, senap och soja adderas för att få fram en krämighet. Låt det småkoka och servera sedan skavet ihop med nykokt pasta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015

Hjortskavspanna med champinjoner

Ingredienser

4 portioner
2
förp kronhjortsskav (à 240 g)
4
port pasta (gärna spirali)
1/2
purjolök
250 g
champinjoner
2 msk
smör eller margarin
2 dl
vispgrädde
2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk
senap gärna dijon
1 msk
soja
-
salt och peppar
1/2
kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Robin

1/14/2020

Super bra

Josefine

4/13/2015

Gott!!

Ann-theres

4/9/2015

Otroligt gott

Näringsvärde per portion

Energi 2846 KJ / 680 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept