Hjortskavspanna med champinjoner

Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
4
Hjortskavspanna med champinjoner

Hjortskavspanna med champinjoner, en spännande rätt med lite annorlunda smaker. Hjortskavet blandas med purjolök och svamp där grädde, buljong, senap och soja adderas för att få fram en krämighet. Låt det småkoka och servera sedan skavet ihop med nykokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015

Hjortskavspanna med champinjoner

Ingredienser

4 portioner
2   förp kronhjortsskav (à 240 g)
4   port pasta (gärna spirali)
1/2   purjolök
250 g  champinjoner
2 msk  smör eller margarin
2 dl  vispgrädde
2 dl  kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk  senap gärna dijon
1 msk  soja
salt och peppar
1/2   kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Bästa receptet jag testat från Ica! Ofantligt gott för hur enkelt och snabbt rätten var att tillaga!

Axel

2023-05-08

Super bra

Robin

2020-01-14

Gott!!

Josefine

2015-04-13

Näringsvärde per portion

Energi2846 KJ / 680 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig skavgryta med champinjoner
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortskavsgryta med champinjoner
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig skavgryta med tagliatelle
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vild currygryta med bönor
Betyg 3.3 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskav med messmör och kantareller
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskav med krämig paprikasås
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga