Hjortskavspanna med champinjoner

24
3
Hjortskavspanna med champinjoner

Hjortskavspanna med champinjoner, en spännande rätt med lite annorlunda smaker. Hjortskavet blandas med purjolök och svamp där grädde, buljong, senap och soja adderas för att få fram en krämighet. Låt det småkoka och servera sedan skavet ihop med nykokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015

Hjortskavspanna med champinjoner

Ingredienser

4 portioner
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
4 port pasta (gärna spirali)
1/2 purjolök
250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk senap gärna dijon
1 msk soja
salt och peppar
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Robin

2020-01-14

Super bra

Josefine

2015-04-13

Gott!!

Ann-theres

2015-04-09

Otroligt gott

Näringsvärde per portion

Energi 2846 KJ / 680 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden