Hjortskavspanna med champinjoner
Hjortskavspanna med champinjoner, en spännande rätt med lite annorlunda smaker. Hjortskavet blandas med purjolök och svamp där grädde, buljong, senap och soja adderas för att få fram en krämighet. Låt det småkoka och servera sedan skavet ihop med nykokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015
Ingredienser
4 portioner
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
4 port pasta (gärna spirali)
1/2 purjolök
250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk senap gärna dijon
1 msk soja
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2846 KJ / 680 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var gott det! Så lättlagat och snabbt.
Veronika viera
2024-11-25GWs hjortskav är alldeles för seg o för mycket brosk i vissa bitar som tär på tänderna, rentav farligt för tänderna. Min erfarenhet är att renskav är mycket mer ärligt o inte så segt som detta. Mao inget mer av dessa frysta varor.
Mikael
2024-11-17Bästa receptet jag testat från Ica! Ofantligt gott för hur enkelt och snabbt rätten var att tillaga!
Axel
2023-05-08