Krämig skavgryta med kantareller
En inbjudande och krämig skavgryta med kantareller är en oemotståndlig middag. Kantarellerna smörsteks i en het panna tillsammans med löken innan mjölk, grädde, soja och timjan adderas. En utomordentlig doft sprider sig samtidigt i köket. Servera skavet med potatis sallad och gärna lite lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Skav
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk smör
salt
peppar
1 burk kantareller (à 184 g)
1 gul lök
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk soja
1 tsk timjan
Sallad
250 g babyplommontomater
1 hjärtsallad
1/2 gurka
1 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2509 KJ / 601 kCal
Fett32 g
Salt2.4 g
Kolhydrater47 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
synd att ni inte har recept på mat som man inte behöver köpa! eller när man är självförsörjande, som tillexempel slakt rester är ju perfekt o använda till grytor och iår när det finns så gott om svamp i skogen. mera goda recept o tips. från hemma kocken
Therése
2021-10-06Jag reagerade också med besvikelse över att köttet var från Nya Zeeland då jag själv alltid köper svenskt och tycker att kassen brukar vara särskilt bra på att erbjuda fräscha grönsaker samt svenskt kött.
Sofia
2015-10-23Hej Henrik! Kraven på de råvaror som packas i kassen är höga. Vi följer säsongerna, väljer svenska varor när de är som bäst och importerade när det är bättre med hänsyn till klimat, kvalitet och prisvärdhet. Potatisen i matkassen har inte alltid svenskt ursprung, vilket helt enkelt beror på säsong och tillgänglighet (svensk potatis finns inte alltid året runt i de volymer som krävs för kassen). När det gäller gräslöken så kan den under vinterhalvåret komma från Kenya, men då gäller det gräslöken i ask. Den i kruka kommer antingen från Sverige eller Holland, beroende på årstid och tillgång. Det är som regel svenskt kött i våra kassar men det kan förekomma fall där vi i brist på svenska alternativ väljer utländsk kött för att skapa varierande och inspirerande recept. Exempel på sådana köttsorter är kronhjortsskav och viltskav. Härligt att dina butiker har både svenska och ekologiska produkter. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-09-24