Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hjortskavspasta med soltorkad tomat

En underbart krämig och rustik måltid gjord på skav från hjort. Stek skaven, häll över buljongen och rör ner grädde och tomatkross. Låt sjuda och lägg ned sockerärter och strimlade, soltorkade tomater. Servera den rykande heta skavpannan med hackad bladpersilja och kokt pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina skaven enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek skaven i matfettet i en stekpanna. Häll över vattnet och smula i buljongtärningen. Rör ner grädden och tomatkrosset i pannan. Låt sjuda ca 8 minuter.
  4. Lägg ner sockerärterna när det återstår ca 2 minuter av koktiden. Vänd ner tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka persiljan grovt och strö över den.
  6. Servera med pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
  • 4 port pasta, gärna fusilloni
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 390 g krossade tomater
  • 150 g sockerärtor
  • 60 g strimlade soltorkade tomater
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2620 kJ / 627 kCal