Hjortskavspasta med soltorkad tomat

6
1
Hjortskavspasta med soltorkad tomat

En underbart krämig och rustik måltid gjord på skav från hjort. Stek skaven, häll över buljongen och rör ner grädde och tomatkross. Låt sjuda och lägg ned sockerärter och strimlade, soltorkade tomater. Servera den rykande heta skavpannan med hackad bladpersilja och kokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014

Hjortskavspasta med soltorkad tomat

Ingredienser

4 portioner
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
4 port pasta, gärna fusilloni
1 msk smör eller margarin
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl vispgrädde
390 g krossade tomater
150 g sockerärtor
60 g strimlade soltorkade tomater
salt och peppar
1/2 kruka bladpersilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Susanna

2014-09-05

Mustigt. Roligt och annorlunda med vilt till pasta.

Näringsvärde per portion

Energi 2620 KJ / 627 kCal
Fett 268 g
Kolhydrater 558 g
Protein 367 g
Läs mer om näringsvärden