Hjortskavspasta med soltorkad tomat
En underbart krämig och rustik måltid gjord på skav från hjort. Stek skaven, häll över buljongen och rör ner grädde och tomatkross. Låt sjuda och lägg ned sockerärter och strimlade, soltorkade tomater. Servera den rykande heta skavpannan med hackad bladpersilja och kokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014
Ingredienser
4 portioner
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
4 port pasta, gärna fusilloni
1 msk smör eller margarin
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl vispgrädde
390 g krossade tomater
150 g sockerärtor
60 g strimlade soltorkade tomater
salt och peppar
1/2 kruka bladpersilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2620 KJ / 627 kCal
Fett26.8 g
Kolhydrater55.8 g
Protein36.7 g
Kommentar
Mustigt. Roligt och annorlunda med vilt till pasta.
Susanna
2014-09-05