Viltlax

Betyg 4.4 av 5.
191 personer har röstat
56
Viltlax

Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter. Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Viltlax

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
191 personer har röstat

Kommentarer

Har lagat denna flera gånger och det har varit en succé! Men senaste 2 gångerna så har såsen skärt sig totalt, jag förstår inte varför.

Miriam

2024-07-11

Hej Miriam! Det lät inte kul alls. Men grädde ihop med syra som i lingonsylten kan vara lite knepigt ihop med hög värme. Men för att idiotsäkra såsen nästa gång, så kan du koka upp den med 1 tsk majsstärkelse innan du häller den över laxen. Lite krångligt men kanske värt det ändå. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-22

Har lagat denna rätt flera gånger. Enkel snabb och jättegod. Gunilla

Gunilla

2023-11-16

Enkelt och gott. Camilla

Camilla

2023-10-05

Näringsvärde per portion

Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett28 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad lax med dillsås
Betyg 4.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt lax med färskoststuvad potatis
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Drink
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt lax med dill- och citronsås
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med broccoli, lax och gräslök
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med citronsås
Betyg 3.7 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga