Viltlax
Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter. Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
För alla
Läs noga ingredienserna till fonden annars är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör laktos och mjölkfri: byt ut grädden mot mjölk och laktosfritt alternativ.
Gör så här
Tips
Det blir också gott med kalvfond om du inte har viltfond hemma. Lite lingonsylt gör såsen mer vild än tam.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett28 g
Kommentarer
Har lagat denna flera gånger och det har varit en succé! Men senaste 2 gångerna så har såsen skärt sig totalt, jag förstår inte varför.
Miriam
2024-07-11Hej Miriam! Det lät inte kul alls. Men grädde ihop med syra som i lingonsylten kan vara lite knepigt ihop med hög värme. Men för att idiotsäkra såsen nästa gång, så kan du koka upp den med 1 tsk majsstärkelse innan du häller den över laxen. Lite krångligt men kanske värt det ändå. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-22Har lagat denna rätt flera gånger. Enkel snabb och jättegod. Gunilla
Gunilla
2023-11-16Enkelt och gott. Camilla
Camilla
2023-10-05