Viltlax
Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter. Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett28 g
Kommentarer
Har lagat denna flera gånger och det har varit en succé! Men senaste 2 gångerna så har såsen skärt sig totalt, jag förstår inte varför.
Miriam
2024-07-11Hej Miriam! Det lät inte kul alls. Men grädde ihop med syra som i lingonsylten kan vara lite knepigt ihop med hög värme. Men för att idiotsäkra såsen nästa gång, så kan du koka upp den med 1 tsk majsstärkelse innan du häller den över laxen. Lite krångligt men kanske värt det ändå. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-22Har lagat denna rätt flera gånger. Enkel snabb och jättegod. Gunilla
Gunilla
2023-11-16Enkelt och gott. Camilla
Camilla
2023-10-05