Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Viltlax

Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter. Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
  3. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
  4. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, tex haricots verts, och gärna rårörda lingon.

För alla

Läs noga ingredienserna till fonden annars är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör laktos och mjölkfri: byt ut grädden mot mjölk och laktosfritt alternativ.

Tips

Det blir också gott med kalvfond om du inte har viltfond hemma. Lite lingonsylt gör såsen mer vild än tam.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2310 kJ / 550 kCal
Fett: 28 g
Läs mer om näringsvärden