Viltlax

130
47
Viltlax

Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter. Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Viltlax

Ingredienser

4 portioner
600 g
laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk
salt
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 msk
konc vilt- och kantarellfond
2 msk
lingonsylt
1 krm
svartpeppar
1 tsk
timjan

För alla

Läs noga ingredienserna till fonden annars är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör laktos och mjölkfri: byt ut grädden mot mjölk och laktosfritt alternativ.

Gör så här

Tips

Det blir också gott med kalvfond om du inte har viltfond hemma. Lite lingonsylt gör såsen mer vild än tam.

Vad tyckte du om receptet?

130

Kommentarer

Birgitta

2020-12-31

Jättegod laxrätt och väldigt enkel att tillreda. Mycket populär bjudrätt!!!

Susanna

2020-12-19

Oslagbart gott! Snabbt, enkelt och, inte minst, hyfsat billigt med tanke på att den absolut fungerar som festmat. Mycket sås är ett måste, vi dubblar alltid. Och kokt potatis att gojsa ihop med såsen! Vi har även bytt ut laxen mot fläskfilé och det blev också succé.

Jeanette

2020-03-26

Ett av mina absoluta favoritrecept, väldigt uppskattat att bjuda på också. Jag brukar alltid ta dubbelt så mycket grädde till såsen, så och kanske 2,5 gånger så mycket av fond, lingonsylt och kryddor för att få mer smak. Fullträff varje gång!

Redaktionen ICAse

2020-03-26

Hej Jeanette! Det låter riktigt smarrigt. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2310 KJ / 550 kCal
Fett 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept