Viltlax

Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter. Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad timjan
Serveringsförslag
pressad potatis
kokta haricots verts (bönor)
rårörda lingon
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1817 KJ / 435 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater7 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så himla gott 😋
Anneli
2025-01-26Har lagat denna flera gånger och det har varit en succé! Men senaste 2 gångerna så har såsen skärt sig totalt, jag förstår inte varför.
Miriam
2024-07-11Hej Miriam! Det lät inte kul alls. Men grädde ihop med syra som i lingonsylten kan vara lite knepigt ihop med hög värme. Men för att idiotsäkra såsen nästa gång, så kan du koka upp den med 1 tsk majsstärkelse innan du häller den över laxen. Lite krångligt men kanske värt det ändå. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-22Har lagat denna rätt flera gånger. Enkel snabb och jättegod. Gunilla
Gunilla
2023-11-16