Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin

Gravad lax hör julen till och har man tid att göra sin egen är detta recept en riktig fullträff. En lingon- och apelsingravad lax doftar underbart och smakerna har en självklar plats på julbordet. En tydlig smak av svartpeppar balanserar det syrliga från lingonen och apelsinen. En framtida klassiker?

Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin

Ingredienser

15 bufféportioner
1 dl lingon
2 tsk svartpepparkorn
4 msk salt
4 msk strösocker
2 bitar färsk laxfilé med skinn, gärna mittbitar (à 500 g)
1 apelsin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Gjorde den till jul bara såå god , gör samma till påsk !

Birgitta

2018-03-24

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi276 KJ / 66 kCal
Fett3 g
Salt1.61 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Peppargravad lax med ägg och gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingongravad lax med fänkålssallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lax, grundrecept
Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga