Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin

2
1
Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin

Gravad lax hör julen till och har man tid att göra sin egen är detta recept en riktig fullträff. En lingon- och apelsingravad lax doftar underbart och smakerna har en självklar plats på julbordet. En tydlig smak av svartpeppar balanserar det syrliga från lingonen och apelsinen. En framtida klassiker?

Skriv ut
Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin

Ingredienser

15 bufféportioner
1 dl
lingon
2 tsk
svartpepparkorn
4 msk
salt
4 msk
strösocker
2
bitar färsk laxfilé med skinn, gärna mittbitar (à 500 g)
1
apelsin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Tips

Servera gärna med hovmästarsås!

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Birgitta

2018-03-24

Gjorde den till jul bara såå god , gör samma till påsk !

Näringsvärde per portion

Energi 276 KJ / 66 kCal
Fett 3 g
Salt 1.61 g
Kolhydrater 2 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept