Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin
Gravad lax hör julen till och har man tid att göra sin egen är detta recept en riktig fullträff. En lingon- och apelsingravad lax doftar underbart och smakerna har en självklar plats på julbordet. En tydlig smak av svartpeppar balanserar det syrliga från lingonen och apelsinen. En framtida klassiker?
Ingredienser
15 bufféportioner
1 dl lingon
2 tsk svartpepparkorn
4 msk salt
4 msk strösocker
2 bitar färsk laxfilé med skinn, gärna mittbitar (à 500 g)
1 apelsin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Gör så här
Tips
Servera gärna med hovmästarsås!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi276 KJ / 66 kCal
Fett3 g
Salt1.61 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g
Kommentar
Gjorde den till jul bara såå god , gör samma till påsk !
Birgitta
2018-03-24