Racines mormors mors lingonkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Racines mormors mors lingonkaka

Ett tjusigt recept på lingonkaka som passar perfekt att servera till kaffet. Du gör kakan av bland annat margarin, socker, mjöl, lingonsylt, mandlar och lingon. Låt vila en dag och servera sedan till efterrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda margarin, socker och vetemjöl i en matberedare eller knåda samman till en deg.
  3. Dela degen i 3 delar och kavla ut till 3 ganska tunna rundlar på bakplåtspapper (en rundel för varje papper). Använd gärna en tallrik som mått för att skära ut rundlarna.
  4. Grädda en och en i ugnen i 7 minuter. Låt kallna innan bottnarna flyttas.
  5. Mixa eller mosa lingonen om rårörda används. Fördela över 2 av bottnarna.
  6. Blanda florsocker med vatten. Bre glasyren över den tredje botten. Dekorera med skållade mandlar och gärna färska lingon. Strössla en smal kant med pärlsocker runt kakan.
  7. Lägg ihop bottnarna. Lägg en ren handduk över kakan. Ställ undan i rumstemperatur till nästa dag.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 500 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 11 dl vetemjöl
  • 2 dl lingonsylt eller rårörda lingon
  • ca 2 dl florsocker
  • 1 1/2 msk vatten
  • 50 g skållade mandlar
  • ev färska lingon
  • pärlsocker
Lägg till i inköpslistan