Viltlax

Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter. Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad timjan
Serveringsförslag
pressad potatis
kokta haricots verts (bönor)
rårörda lingon
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1817 KJ / 435 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater7 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
57 stJättegott och väldigt enkelt. Tycker absolut att man ska dubbla mängden sås. Som någon tipsade om hade jag i torkade trattkantareller, blev ännu godare.
Karin
Så himla gott 😋
Anneli
Har lagat denna flera gånger och det har varit en succé! Men senaste 2 gångerna så har såsen skärt sig totalt, jag förstår inte varför.
Miriam
Hej Miriam! Det lät inte kul alls. Men grädde ihop med syra som i lingonsylten kan vara lite knepigt ihop med hög värme. Men för att idiotsäkra såsen nästa gång, så kan du koka upp den med 1 tsk majsstärkelse innan du häller den över laxen. Lite krångligt men kanske värt det ändå. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Har lagat denna rätt flera gånger. Enkel snabb och jättegod. Gunilla
Gunilla
Enkelt och gott. Camilla
Camilla
Kanongott och enkelt.
Gudrun
Supergott och enkelt
Gunilla
En av mina absoluta favoriter. Om du ev inte gillar fisk - prova detta!!
Joakim
Favorit här också. Jag brukar smula i torkade trattkantareller i gräddblandningen. När jag vill göra den extra festlig serverar jag den med smörslungad mangold och en klick räkröra.Supergott!
Lena
Lägg till ett enbär och ha i lätt stekta(3min) kantareller ca 100g så ökar njutningen.
Claés