Dessa ljuvliga biffar på älgfärs och örtsenap går snabbt att tillaga samtidigt som receptet ändå andas lyx! Servera biffarna med viltsåsen och rotfrukter, kantareller samt rårörda lingon. Garnera gärna med lite timjan.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2009
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri respektive mjölkproteinfri: välj vatten, laktosfri mjölk eller ersätt mjölk med t ex Solhavre. Stek i enbart olja.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Eva
2021-10-16Godaste älgfärsbiffarna! Jag hade 500 g färs men följde i övrigt mängderna med lite, lite råge. Utom när det gäller vätskan, där tog jag knappt 1 1/2 dl och konsistensen blev utmärkt. Men får pröva sig fram, det beror lite på färsens egen konsistens. Till örtsenapen tog jag 1 msk vardera av Dijonsenap och Johnnys sötstarka. Rekommenderas!
Helena
2020-10-14Har gjort detta goda recept flera gånger med älgfärs men numera också vegansk formbar färs. Funkar superbra. Dessutom kryddar jag mer med allt. Helena Jonsson
Regina
2019-10-22👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻