Älgfärsbiffar med örtsenap

59
11
Älgfärsbiffar med örtsenap

Dessa ljuvliga biffar på älgfärs och örtsenap går snabbt att tillaga samtidigt som receptet ändå andas lyx! Servera biffarna med viltsåsen och rotfrukter, kantareller samt rårörda lingon. Garnera gärna med lite timjan.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Älgfärsbiffar med örtsenap

Ingredienser

4 portioner

Älgfärsbiffar

400 g älgfärs (eller nötfärs)
1 msk potatismjöl
2 msk senap smaksatt med timjan och rosmarin (till 2 msk senap beräkna 1 tsk timjan och 1 tsk rosmarin)
1 tsk salt
1 1/2 krm nymalen svartpeppar
1 1/2 dl vatten, mjölk eller grädde (ev mer om det behövs)
2 msk smör

Skysås

2 dl vatten
1 msk konc viltfond
1 msk smör

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri respektive mjölkproteinfri: välj vatten, laktosfri mjölk eller ersätt mjölk med t ex Solhavre. Stek i enbart olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Eva

2021-10-16

Godaste älgfärsbiffarna! Jag hade 500 g färs men följde i övrigt mängderna med lite, lite råge. Utom när det gäller vätskan, där tog jag knappt 1 1/2 dl och konsistensen blev utmärkt. Men får pröva sig fram, det beror lite på färsens egen konsistens. Till örtsenapen tog jag 1 msk vardera av Dijonsenap och Johnnys sötstarka. Rekommenderas!

Helena

2020-10-14

Har gjort detta goda recept flera gånger med älgfärs men numera också vegansk formbar färs. Funkar superbra. Dessutom kryddar jag mer med allt. Helena Jonsson

Regina

2019-10-22

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻