Älgfärsbiffar med örtsenap

Dessa ljuvliga biffar på älgfärs och örtsenap går snabbt att tillaga samtidigt som receptet ändå andas lyx! Servera biffarna med viltsåsen och rotfrukter, kantareller samt rårörda lingon. Garnera gärna med lite timjan.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Ingredienser
4 portioner
Älgfärsbiffar
400 g älgfärs (eller nötfärs)
1 msk potatismjöl
2 msk senap smaksatt med timjan och rosmarin (till 2 msk senap beräkna 1 tsk timjan och 1 tsk rosmarin)
1 tsk salt
1 1/2 krm nymalen svartpeppar
1 1/2 dl vatten, mjölk eller grädde (ev mer om det behövs)
2 msk smör
Skysås
2 dl vatten
1 msk konc viltfond
1 msk smör
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Älgfärsen blev superb med ört senapen. Använde som alltid Dijonsenap , massor med kantareller och rårörda lingon. Skysåsen med kalvbuljong pricken över i.t 👍
Birgitta
2025-01-12Nja… det blev lite sådär, gjorde allt enligt receptet men jag tror inte att jag gör om detta.
Mitra
2024-02-05Smakrikt och väldigt gott. Jag gjorde gräddsås på skyn och bröt av såsen med en skvätt whiskey och soya i.
Lotta
2023-12-30