Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

Hamburgare på älgfärs serverad med stekt svamp, picklad rödlök och en rökig majonnäs är en riktig höjdare! Stek burgarna i stekpanna eller grilla ute på grillen – det blir garanterat gott oavsett hur du gör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Burgare: Dela upp köttet i 4 delar (för 4 port) och forma dem till burgare. Salta och peppra.
  2. Majonnäs: Blanda ihop majonnäs och BBQ-sås i en liten skål.
  3. Picklad rödlök: Rör ihop ättika, socker och vatten, koka upp. Skala och skiva löken så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Lägg i löken i den heta lagen och låt svalna.
  4. Svamp: Ansa svampen och dela stora svampar, hacka löken. Fräs lök och svamp i smör, salta och peppra.
  5. Tillbehör: Stek bröden på snittytorna och stek hamburgarna på båda sidor i smör några minuter tills de fått en fin yta. Salta och peppra. Montera antingen burgarna med alla tillbehör innan servering eller ställ fram allt på bordet och låt dina matgäster bygga sin egen burgare.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, laktosfri majonnäs och laktosfritt hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Välj mjölkproteinfri majonnäs och mjölkproteinfritt hamburgerbröd.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Tips

Servera gärna tillsammans med ofiltrerad veteöl med mild, uppfriskande och fruktig smak.

Ingredienser

Portioner: 4
Älgburgare
  • 600 g grovt malen älgfärs
  • salt
  • malen svartpeppar
  • smör till stekning
Rökig bbq-majo
  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk rökig bbq-sås
Picklad rödlök
  • 2 msk ättika
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk vatten
  • 1 rödlök
Skogssvamp
  • 100 g blandad skogssvamp
  • 1/2 rödlök
  • smör
  • salt
  • malen svartpeppar
Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 blad krispsallad
  • 2 saltgurkor (delade i klyftor på längden)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3527 kJ / 843 kCal