Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
0
Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

Hamburgare på älgfärs serverad med stekt svamp, picklad rödlök och en rökig majonnäs är en riktig höjdare! Stek burgarna i stekpanna eller grilla ute på grillen – det blir garanterat gott oavsett hur du gör.

Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

Ingredienser

4 portioner

Älgburgare

600 g  grovt malen älgfärs
salt
malen svartpeppar
smör till stekning

Rökig bbq-majo

2 dl  majonnäs
4 msk  rökig bbq-sås

Picklad rödlök

2 msk  ättika
4 msk  strösocker
4 msk  vatten
1   rödlök

Skogssvamp

100 g  blandad skogssvamp
1/2   rödlök
smör
salt
malen svartpeppar

Tillbehör

4   hamburgerbröd
4   blad krispsallad
2   saltgurkor (delade i klyftor på längden)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, laktosfri majonnäs och laktosfritt hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Välj mjölkproteinfri majonnäs och mjölkproteinfritt hamburgerbröd.Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med ofiltrerad veteöl med mild, uppfriskande och fruktig smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3527 KJ / 843 kCal
Fett54.6 g
Salt1.54 g
Kolhydrater46.6 g
Protein40.1 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga