Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

7
0
Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

Hamburgare på älgfärs serverad med stekt svamp, picklad rödlök och en rökig majonnäs är en riktig höjdare! Stek burgarna i stekpanna eller grilla ute på grillen – det blir garanterat gott oavsett hur du gör.

Skriv ut
Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

Ingredienser

4 portioner

Älgburgare

600 g
grovt malen älgfärs
-
salt
-
malen svartpeppar
-
smör till stekning

Rökig bbq-majo

2 dl
majonnäs
4 msk
rökig bbq-sås

Picklad rödlök

2 msk
ättika
4 msk
strösocker
4 msk
vatten
1
rödlök

Skogssvamp

100 g
blandad skogssvamp
1/2
rödlök
-
smör
-
salt
-
malen svartpeppar

Tillbehör

4
hamburgerbröd
4
blad krispsallad
2
saltgurkor (delade i klyftor på längden)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, laktosfri majonnäs och laktosfritt hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Välj mjölkproteinfri majonnäs och mjölkproteinfritt hamburgerbröd.Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med ofiltrerad veteöl med mild, uppfriskande och fruktig smak.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3527 KJ / 843 kCal
Fett 54.6 g
Salt 1.54 g
Kolhydrater 46.6 g
Protein 40.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept