Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp
Hamburgare på älgfärs serverad med stekt svamp, picklad rödlök och en rökig majonnäs är en riktig höjdare! Stek burgarna i stekpanna eller grilla ute på grillen – det blir garanterat gott oavsett hur du gör.
Ingredienser
4 portioner
Älgburgare
600 g grovt malen älgfärs
salt
malen svartpeppar
smör till stekning
Rökig bbq-majo
2 dl majonnäs
4 msk rökig bbq-sås
Picklad rödlök
2 msk ättika
4 msk strösocker
4 msk vatten
1 rödlök
Skogssvamp
100 g blandad skogssvamp
1/2 rödlök
smör
salt
malen svartpeppar
Tillbehör
4 hamburgerbröd
4 blad krispsallad
2 saltgurkor (delade i klyftor på längden)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, laktosfri majonnäs och laktosfritt hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Välj mjölkproteinfri majonnäs och mjölkproteinfritt hamburgerbröd.
Recept och bild i samarbete med Spendrups.
Gör så här
Tips
Servera gärna tillsammans med ofiltrerad veteöl med mild, uppfriskande och fruktig smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3527 KJ / 843 kCal
Fett54.6 g
Salt1.54 g
Kolhydrater46.6 g
Protein40.1 g
Kommentarer