Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

10
0
Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

Hamburgare på älgfärs serverad med stekt svamp, picklad rödlök och en rökig majonnäs är en riktig höjdare! Stek burgarna i stekpanna eller grilla ute på grillen – det blir garanterat gott oavsett hur du gör.

Skriv ut
Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

Ingredienser

4 portioner

Älgburgare

600 g
grovt malen älgfärs
-
salt
-
malen svartpeppar
-
smör till stekning

Rökig bbq-majo

2 dl
majonnäs
4 msk
rökig bbq-sås

Picklad rödlök

2 msk
ättika
4 msk
strösocker
4 msk
vatten
1
rödlök

Skogssvamp

100 g
blandad skogssvamp
1/2
rödlök
-
smör
-
salt
-
malen svartpeppar

Tillbehör

4
hamburgerbröd
4
blad krispsallad
2
saltgurkor (delade i klyftor på längden)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, laktosfri majonnäs och laktosfritt hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Välj mjölkproteinfri majonnäs och mjölkproteinfritt hamburgerbröd.Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med ofiltrerad veteöl med mild, uppfriskande och fruktig smak.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3527 KJ / 843 kCal
Fett 54.6 g
Salt 1.54 g
Kolhydrater 46.6 g
Protein 40.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept