Älgköttbullar från Jämtland | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Älgköttbullar från Jämtland

För detta smakrika recept på köttbullar av älg behöver du bland annat enbär, älgfärs och grädde. Älgköttbullarna passar bra att servera till fest tillsammans med en god sås!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en stekpanna ca 5 min. Låt löken kallna på ett fat.
  2. Krossa enbären i en mortel. Blanda färsen smidig med grädde, ägg, lök, enbär, salt, timjan och peppar.
  3. Forma färsen till små, runda köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
  4. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs några av köttbullarna i och får steka runt om 6-8 min.
  5. Ta upp köttbullarna på ett fat så länge och stek resterande köttbullar.

Tips

Älgköttbullarna är goda att servera tillsammans med tex röd-, brun- eller långkål.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör eller margarin till stekning
  • 8 enbär
  • 1 kg älgfärs
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 msk salt
  • 2 tsk timjan
  • 1/2 tsk mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan