Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
3
Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad

Biffar med mustig viltsmak värmer gott under årets mörkaste årstid. Såsen tillagas direkt i stekpannan tillsammans med biffarna, så tas alla smarriga smaker i pannan till vara. Salladen som serveras till slungas varsamt ihop av rödkål, lingon och persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013

Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Älgbiffar

ca 500 g älgfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
1 tsk olja
2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk soja

Sallad

400 g strimlad rödkål
1 dl lingon
1/2 kruka persilja
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Urdåligt recept kan bli till köttfärssås!!

Birgitta

2023-11-09

Följde nästan receptet la till lite mer kryddor

Clifford

2023-01-27

Mjuk och crunchy samtidigt! Bra med lingonsylt.

Freja

2020-08-31

Näringsvärde per portion

Energi2318 KJ / 553 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater52.5 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Viltfärsjärpar med sockerärter
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödkålsfyllda äpplen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marockanska viltfärsspett
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgfärsbiffar med örtsenap
Betyg 3.5 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fullkornsmakaroner med viltfärsbiffar och gräddsås
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga