Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad
Biffar med mustig viltsmak värmer gott under årets mörkaste årstid. Såsen tillagas direkt i stekpannan tillsammans med biffarna, så tas alla smarriga smaker i pannan till vara. Salladen som serveras till slungas varsamt ihop av rödkål, lingon och persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Älgbiffar
ca 500 g älgfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
1 tsk olja
2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk soja
Sallad
400 g strimlad rödkål
1 dl lingon
1/2 kruka persilja
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2318 KJ / 553 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater52.5 g
Protein36 g
Kommentarer
Urdåligt recept kan bli till köttfärssås!!
Birgitta
2023-11-09Följde nästan receptet la till lite mer kryddor
Clifford
2023-01-27Mjuk och crunchy samtidigt! Bra med lingonsylt.
Freja
2020-08-31