Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad

Biffar med mustig viltsmak värmer gott under årets mörkaste årstid. Såsen tillagas direkt i stekpannan tillsammans med biffarna, så tas alla smarriga smaker i pannan till vara. Salladen som serveras till slungas varsamt ihop av rödkål, lingon och persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina färsen till biffarna och lingonen till kålsalladen.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Älgbiffar: Blanda ägg, ströbröd och vatten, låt det svälla ca 2 minuter.
  4. Blanda äggsmeten med färsen och krydda med salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port).
  5. Skala och hacka löken.
  6. Stek biffarna i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Lägg i löken och låt den få lite färg. Häll på buljong och grädde. Låt det sjuda ca 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
  7. Sallad: Blanda kålen med lingonen. Hacka persiljan, blanda ner den, vinägern och olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera biffarna med kålsallad och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Älgbiffar
  • ca 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk soja
Sallad
  • 400 g strimlad rödkål
  • 1 dl lingon
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2318 kJ / 553 kCal