Vardagslyxigt recept på rotfruktsgratäng med älgskav. Du gör det av bland annat potatis, morötter, palsternacka, purjolök, grädde, svamp, vitlök och älg- eller viltskav. Servera gärna med en charmig endivsallad.
Fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning. Använd mjölkfritt matfett och hoppa över Västerbottensosten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ester
2017-10-06Supergod gratäng! Kört med köttfärs istället för skav ibland också vilket funkat bra.
Susanne
2009-09-06Rotfruktsgratäng är gott och det brukar vi göra ibland, dock är det första gången till skav och det var gott. Men vi hade 2 paket skav till gratängen (dvs ca 125 g kött/portion istället för 60 g) och upplevde ändå att det var lite kött, så gillar ni kött ska ni minst dubbla receptets innehåll av skav, annars blir det bara gratäng med lite "skavsmul" på. Tips till laktorsintoleranta: Vi använde Oatly istället för matlagningsgrädde, ta hellre laktosfri grädde om ni vill ha en krämig gratäng...