Älgfärssoppa

Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
3
Älgfärssoppa

Om du tycker om smaken av vilt så är den här soppan på älgfärs med smak av kantareller, chili och gnocchi något för dig! En smakrik soppa som passar bra både till vardags och vid lite festligare tillfällen.

Älgfärssoppa

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2 dl  kantareller
2 msk  rapsolja
300 g  älgfärs
2   morötter
2   palsternackor
1   liter vatten
2   köttbuljongtärningar
500 g  krossade tomater
1 msk  chilisås
2   vitlöksklyftor
250 g  färsk gnocchi
1 1/2 tsk  timjan
1 krm  grovmalen svartpeppar
salt
1/2 dl  hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Supergod , mustig soppa som gick hem även hos ungarna. Skippa inte kantarellerna, de är som pricken över i! Det enda jag ändrade var att jag tog dubbelt så mycket vatten och buljongtärningar, för annars blev det mer än gryta än en soppa.

Sofie

2022-08-18

Supergod, mustig soppa! Jag skulle inte förändra något utom att möjligtvis addera mer vatten. Vi kokade torkad pastagnocci istället för färsk, och det gick hem hos ungarna.

Sofie

2022-01-25

Jättegod soppa som fungerar med dovhjortsfärs. Härlig sötma från tomaterna, hetta från chilisåsen samt viltsmaken från svamp och timjanen. Rekommenderar att fräsa färsen i stekpanna på hög värme för att få fin Mayardyta. Föredrar att steka rotfrukterna tillsammans med löken innan svampen (bättre konsistens och karamellisering). Tillräckligt mättande, så jag och familjen skippar brödet

Louise

2021-01-08

Testa liknande recept

Älg- och kantarellpasta med tomatsallad
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Viltfärsgryta
Betyg 3.9 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Älgfärsbiffar med örtsenap
Betyg 3.5 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marockanska viltfärsspett
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltgryta
Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga