Älgfärssoppa

15
3
Älgfärssoppa

Om du tycker om smaken av vilt så är den här soppan på älgfärs med smak av kantareller, chili och gnocchi något för dig! En smakrik soppa som passar bra både till vardags och vid lite festligare tillfällen.

Älgfärssoppa

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 dl kantareller
2 msk rapsolja
300 g älgfärs
2 morötter
2 palsternackor
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
500 g krossade tomater
1 msk chilisås
2 vitlöksklyftor
250 g färsk gnocchi
1 1/2 tsk timjan
1 krm grovmalen svartpeppar
salt
1/2 dl hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Sofie

2022-08-18

Supergod , mustig soppa som gick hem även hos ungarna. Skippa inte kantarellerna, de är som pricken över i! Det enda jag ändrade var att jag tog dubbelt så mycket vatten och buljongtärningar, för annars blev det mer än gryta än en soppa.

Sofie

2022-01-25

Supergod, mustig soppa! Jag skulle inte förändra något utom att möjligtvis addera mer vatten. Vi kokade torkad pastagnocci istället för färsk, och det gick hem hos ungarna.

Louise

2021-01-08

Jättegod soppa som fungerar med dovhjortsfärs. Härlig sötma från tomaterna, hetta från chilisåsen samt viltsmaken från svamp och timjanen. Rekommenderar att fräsa färsen i stekpanna på hög värme för att få fin Mayardyta. Föredrar att steka rotfrukterna tillsammans med löken innan svampen (bättre konsistens och karamellisering). Tillräckligt mättande, så jag och familjen skippar brödet