Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Älgfärssoppa

Om du tycker om smaken av vilt så är den här soppan på älgfärs med smak av kantareller, chili och gnocchi något för dig! En smakrik soppa som passar bra både till vardags och vid lite festligare tillfällen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Dela svampen i bitar. Fräs löken försiktigt någon minut i olja i en stekpanna. Tillsätt svampen och fortsätt fräsa ca 5 minuter. Lägg över allt i en gryta.
  2. Skala och skär morötter och palsternackor i ca 1 1/2 cm stora bitar och lägg i grytan.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärningar, krossade tomater och chilisås. Pressa ner vitlöken.
  4. Forma teskedsstora bollar av färsen. Lägg ner i grytan.
  5. Koka under lock ca 10 minuter. Tillsätt gnocchi, timjan och peppar. Koka tills gnocchin är klar. Smaka av med salt. Strö över persilja vid servering.
  6. Servera gärna soppan med en klick gräddfil samt ett mjukt, grillat tunnbröd fyllt med ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 dl kantareller
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g älgfärs
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g färsk gnocchi
  • 1 1/2 tsk timjan
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • salt
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan