Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad
En förtjusande måltid med fabulösa biffar på viltfärs som serveras med lingon och rödkålssallad. Biffarna är saftiga med mycket smak och passar perfekt ihop med den syrliga lingon- och rödkålssalladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013
Ingredienser
4 portioner
Biffar
1 ägg
3 msk ströbröd
1/2 dl vatten
1/2 kruka persilja
ca 500 g viltfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
4 port ris eller annat gryn
Sallad
300 g rödkål
1 rödlök
1 dl lingon
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2660 KJ / 635 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer