Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad

5
0
Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad

En förtjusande måltid med fabulösa biffar på viltfärs som serveras med lingon och rödkålssallad. Biffarna är saftiga med mycket smak och passar perfekt ihop med den syrliga lingon- och rödkålssalladen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013

Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1 ägg
3 msk ströbröd
1/2 dl vatten
1/2 kruka persilja
ca 500 g viltfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
4 port ris eller annat gryn

Sallad

300 g rödkål
1 rödlök
1 dl lingon
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsalternativ av smör och grädde.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2660 KJ / 635 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden