Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0Klimatsmart
Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad

En förtjusande måltid med fabulösa biffar på viltfärs som serveras med lingon och rödkålssallad. Biffarna är saftiga med mycket smak och passar perfekt ihop med den syrliga lingon- och rödkålssalladen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013

Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1 ägg
3 msk ströbröd
1/2 dl vatten
1/2 kruka persilja
ca 500 g viltfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
4 port ris eller annat gryn

Sallad

300 g rödkål
1 rödlök
1 dl lingon
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2660 KJ / 635 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein38 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Färsbiffar med och lingon- och rödkålssallad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheddarpaj med vintersallad
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålpudding på rödkål
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödkålsfyllda äpplen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fullkornsmakaroner med viltfärsbiffar och gräddsås
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga