Färsbiffar med och lingon- och rödkålssallad

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Färsbiffar med och lingon- och rödkålssallad

För en rejäl middagsmåltid lagar du härliga biffar på nötfärs, ströbröd och dijonsenap. Stek biffarna i en stekpanna, lägg i hackad lök och låt puttra i krämig sås gjord av buljong, soja och grädde. Servera med nykokt potatis och sötsyrlig rödkålssallad med lingon.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Färsbiffar med och lingon- och rödkålssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Färsbiffar

1 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dijonsenap
1 gul lök
1 tsk olja
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk soja

Kålsallad

400 g strimlad rödkål
1 dl lingon
1/2 kruka persilja
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Gott och mättande. Jag kryddar biffarna extra, jag gillar senap och sambal så det fick det bli senast, dessutom tycker jag det blir för litet sås så jag dubblar mängden grädde. Salladen tycker jag är supergod men jag brukar byta ut de råa lingonen mot rårörda.

Maria

2015-08-25

Näringsvärde per portion

Energi2826 KJ / 676 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheddarpaj med vintersallad
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålpudding på rödkål
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålpudding på rödkål med salladsärtor
Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödkålsfyllda äpplen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga