Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Färsbiffar med och lingon- och rödkålssallad

För en rejäl middagsmåltid lagar du härliga biffar på nötfärs, ströbröd och dijonsenap. Stek biffarna i en stekpanna, lägg i hackad lök och låt puttra i krämig sås gjord av buljong, soja och grädde. Servera med nykokt potatis och sötsyrlig rödkålssallad med lingon.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina lingonen till kålsalladen.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Färsbiffar: Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla ca 2 minuter.
  4. Blanda ströbrödet med färsen, salt, peppar och senap. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port).
  5. Skala och hacka löken.
  6. Stek biffarna i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Lägg i löken och låt den få lite färg. Häll på buljong och grädde och låt det sjuda ca 5 minuter. Vänd biffarna någon gång. Smaka av med soja, salt och peppar.
  7. Kålsallad: Blanda kålen med lingonen. Hacka persiljan, blanda ner den, vinägern och olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera biffarna med kålsallad och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Färsbiffar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk soja
Kålsallad
  • 400 g strimlad rödkål
  • 1 dl lingon
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2826 kJ / 676 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer