För en rejäl middagsmåltid lagar du härliga biffar på nötfärs, ströbröd och dijonsenap. Stek biffarna i en stekpanna, lägg i hackad lök och låt puttra i krämig sås gjord av buljong, soja och grädde. Servera med nykokt potatis och sötsyrlig rödkålssallad med lingon.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott och mättande. Jag kryddar biffarna extra, jag gillar senap och sambal så det fick det bli senast, dessutom tycker jag det blir för litet sås så jag dubblar mängden grädde. Salladen tycker jag är supergod men jag brukar byta ut de råa lingonen mot rårörda.
Maria
2015-08-25