Färsbiffar med och lingon- och rödkålssallad
För en rejäl middagsmåltid lagar du härliga biffar på nötfärs, ströbröd och dijonsenap. Stek biffarna i en stekpanna, lägg i hackad lök och låt puttra i krämig sås gjord av buljong, soja och grädde. Servera med nykokt potatis och sötsyrlig rödkålssallad med lingon.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Färsbiffar
1 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dijonsenap
1 gul lök
1 tsk olja
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk soja
Kålsallad
400 g strimlad rödkål
1 dl lingon
1/2 kruka persilja
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2826 KJ / 676 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g
Kommentar
Gott och mättande. Jag kryddar biffarna extra, jag gillar senap och sambal så det fick det bli senast, dessutom tycker jag det blir för litet sås så jag dubblar mängden grädde. Salladen tycker jag är supergod men jag brukar byta ut de råa lingonen mot rårörda.
Maria
2015-08-25