Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cheddarpaj med vintersallad

Underbart god och mättande paj med smakrik cheddarost. Till pajen serverar du en vintersallad med rödkål, krispsallad och lingon. Cheddarpaj med vintersallad passar perfekt att ha på buffébordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 4 portionspajformar (för 12 st), ca 10 cm i diameter. Låt pajskalen vila i kyl ca 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 200º.
  3. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
  4. Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt pajerna svalna något.
  5. Sallad: Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallad, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa pajerna med lite vintersallad.

Recept och foto är framtaget av Blossa.

Ingredienser

Portioner: 12
Pajskal
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk kallt vatten
  • 1/2 krm salt
Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 175 g cheddarost
Vintersallad
  • 1 liten klyfta rödkål (1 liten klyfta motsvarar ca 50 g)
  • 7 dl grönsallad t ex krispsallad
  • 3/4 dl lingon
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?