Fullkornsmakaroner med viltfärsbiffar och gräddsås

2
0
Fullkornsmakaroner med viltfärsbiffar och gräddsås

Mätt och belåten blir du garanterat av denna rätt bestående av fullkornsmakaroner, krämig gräddsås och hemgjorda viltfärsbiffar som du enkelt mixar ihop. Kanske blir det en ny vardagsfavorit?

Skriv ut
Fullkornsmakaroner med viltfärsbiffar och gräddsås

Ingredienser

4 portioner

Gräddsås

25 g
smör
1 msk
vetemjöl
2 dl
vatten
2 msk
konc vilt- eller kalvfond
2 dl
grädde
1 tsk
kinesisk soja

Viltfärsbiffar

2 dl
havregryn
1 dl
vispgrädde
1
ägg
2 tsk
torkad eller färsk timjan (2 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
ca 1/2 - 1 tsk
salt
-
peppar
400 g
viltfärs (t ex älgfärs)
-
smör (till stekning)
5 dl
fullkornsmakaroner

Till servering

blandsallad
haricots verts (bönor)
rödkål

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria makaroner. Välj havregryn framställda av ren havre. Byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3221 KJ / 769 kCal
Fett 40 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept