Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad

En förtjusande måltid med fabulösa biffar på viltfärs som serveras med lingon och rödkålssallad. Biffarna är saftiga med mycket smak och passar perfekt ihop med den syrliga lingon- och rödkålssalladen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013

Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1 ägg
3 msk ströbröd
1/2 dl vatten
1/2 kruka persilja
ca 500 g viltfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
4 port ris eller annat gryn

Sallad

300 g rödkål
1 rödlök
1 dl lingon
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
salt
peppar

Gör så här

00:02:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2660 KJ / 635 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein38 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Cheddarpaj med vintersallad
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålpudding på rödkål
    Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödkålsfyllda äpplen
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad