Högrev bräserad i svagdricka och enbär med syltade tranbär

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
0
Högrev bräserad i svagdricka och enbär med syltade tranbär

Långkokt högrev bräserad i svagdricka med enbär, lagerblad, morötter och syltade tranbär. Koka ihop den mustiga buljongen när köttet är klart och använd som bas till gräddsås. Servera högreven som en skivad stek med gröna bönor, tranbär och potatis. Riktig festmat. Tips! I tryckkokaren halveras koktiden.

Högrev bräserad i svagdricka och enbär med syltade tranbär

Ingredienser

4 portioner
1 kg högrev
2 gula lökar
2 morötter
2 msk smör eller margarin
6 dl svagdricka
10 enbär
1 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
flingsalt
svartpeppar
svartvinbärsgelé

Syltade tranbär

1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 kanelstång
5 hela nejlikor
2 dl frysta tranbär

Till servering

potatispuré
gröna bönor

Gör så här

Koka i tryckkokare: Följ receptet men minska på mängden vätska till 3 dl svagdricka och 1 dl vatten (för 4 port). Koka ca 45 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi5018 KJ / 1201 kCal
Fett70.6 g
Kolhydrater77.3 g
Protein56 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mjuk korint- och aprikoskaka
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts
Betyg 3.7 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåbärsparfait med lemoncurd och mandelbiskvier
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga