Högrev bräserad i svagdricka och enbär med syltade tranbär

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
0
Högrev bräserad i svagdricka och enbär med syltade tranbär

Långkokt högrev bräserad i svagdricka med enbär, lagerblad, morötter och syltade tranbär. Koka ihop den mustiga buljongen när köttet är klart och använd som bas till gräddsås. Servera högreven som en skivad stek med gröna bönor, tranbär och potatis. Riktig festmat. Tips! I tryckkokaren halveras koktiden.

Högrev bräserad i svagdricka och enbär med syltade tranbär

Ingredienser

4 portioner
1 kg  högrev
2   gula lökar
2   morötter
2 msk  smör eller margarin
6 dl  svagdricka
10   enbär
1   lagerblad
1   köttbuljongtärning
3 dl  vispgrädde
2 tsk  majsstärkelse
flingsalt
svartpeppar
svartvinbärsgelé

Syltade tranbär

1/2 dl  ättiksprit (12 %)
1 dl  socker
1 1/2 dl  vatten
1   kanelstång
5   hela nejlikor
2 dl  frysta tranbär

Till servering

potatispuré
gröna bönor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Servera med lämplig potatispuré. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: det finns svagdricka med en glutenhalt under 10 mg gluten per liter (se SLV.se)
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Koka i tryckkokare: Följ receptet men minska på mängden vätska till 3 dl svagdricka och 1 dl vatten (för 4 port). Koka ca 45 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi5018 KJ / 1201 kCal
Fett70.6 g
Kolhydrater77.3 g
Protein56 g

Testa liknande recept

Oxrullader
Betyg 3.7 av 5.
123 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kaneldoftande köttgryta
Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Stormaktslåda
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga