Högrev bräserad i svagdricka och enbär med syltade tranbär
Långkokt högrev bräserad i svagdricka med enbär, lagerblad, morötter och syltade tranbär. Koka ihop den mustiga buljongen när köttet är klart och använd som bas till gräddsås. Servera högreven som en skivad stek med gröna bönor, tranbär och potatis. Riktig festmat. Tips! I tryckkokaren halveras koktiden.
Ingredienser
4 portioner
1 kg högrev
2 gula lökar
2 morötter
2 msk smör eller margarin
6 dl svagdricka
10 enbär
1 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
flingsalt
svartpeppar
svartvinbärsgelé
Syltade tranbär
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 kanelstång
5 hela nejlikor
2 dl frysta tranbär
Till servering
potatispuré
gröna bönor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Servera med lämplig potatispuré. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: det finns svagdricka med en glutenhalt under 10 mg gluten per liter (se SLV.se)
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Koka i tryckkokare: Följ receptet men minska på mängden vätska till 3 dl svagdricka och 1 dl vatten (för 4 port). Koka ca 45 minuter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5018 KJ / 1201 kCal
Fett70.6 g
Kolhydrater77.3 g
Protein56 g
Kommentarer