Dansk fläskstek
Dansk fläskstek är en riktig delikatess och har en härligt krispig svål. I Danmark serveras den till jul, men passar såklart fint även andra dagar när du vill unna dig något riktigt gott. Servera steken i skivor tillsammans med gräddsås, äppelmos, rödkål och kokt potatis.
Ingredienser
8 portioner
ca 1 1/2 kg skinkstek med svål
2 tsk salt
nymalen vitpeppar
2 gula lökar
2 morötter
4 1/2 dl vispgrädde
1 msk japansk soja
1 köttbuljongtärning
1 1/2 msk svartvinbärsgelé
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
Serveringsförslag
äppelmos
rödkål
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1951 KJ / 465 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein39 g
Kommentar
Mycket gott och ganska lätt!
Susanne
2024-12-07