Vildsvinsstek

Här är ett utsökt recept på en saftig vildsvinsstek med mycket smak och goda kryddor, bland annat paprika och koriander. Av stekskyn gör du en smakrik sås som du serverar till vildsvinssteken med potatis och haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg ben- och svålfri skinkstek av vildsvin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen koriander
3 msk smör
1 morot
1 gul lök
1/2 kruka persilja
2 lagerblad
1 dl valnötter
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
2 - 3 tsk majsstärkelse
Till servering
Kokt potatis och haricots verts
Gör så här
01:00:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi2149 KJ / 514 kCal
Fett27 g
Salt2.6 g
Kolhydrater7 g
Protein60 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
16 sthur varm ska ugnen vara ?
Harri
Hej Harri! I det här receptet använder man inte ugnen utan bräserar färdigt steken i grytan på spisen. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Var så gott å såsen vart så god.
Maria
Varför anger ni ingen ugnstemperatur? Svag värme är väl ingen hjälp på vägen? Som bilaga passar vit sparris.
Renate
Jätte gott. Och såsen underbar
Jan
Fantastiskt gott. Innan jag tillagade steken hade jag den ute 2-3 timmar så att den inte var kall. Uteslöt koriander, persilja och valnötter. Serverade bl. a. majrova, blomkål och gelé till.
Marina
Blev riktigt gott, rekomenderas!
Axel
Jag måste säga att det här var en av de godaste såsen jag smakat. Hela receptet var enkel och maten blev riktigt gott men såsen var otrolig. Jag valde att inte ha morötter eller valnötter pga allergier. Malde ner persilja och lök och hade ner det sedan i såsen, perfekt! Enkelt, snabbt och lyxigt!
Carina
Köttet blev på tok för segt, förmodligen beroende på att innertemperaturen enligt receptet ska upp till hela 85 grader. Såsen blev dock bra.
Henry
Hej Henry! Ursäkta sent svar. Våra kockar har sett över receptet och vi har ändrat innertemperaturen till 72°C. Vi ber om ursäkt för att vi hade angett en för hög innertemperatur. Tur att såsen i alla fall blev bra! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegott , ett litet tips är att tillsätta lite portvin till såsen som pricken över i.
Elisabet
Detta var ett kanon recept som kan piffas till lite: Förslag: Mixa lök och morot med stavmixer (synd att ta bort alla goda ingredienser) till såsen och lägg till en lite god sidekick: Sidekick till Vildsvin: 250 g färska champinjoner 1,5 dl grädde 1 tsk sambal Olek 2 tsk dijon senap 1 msk smör till stekning smaka av med salt och svartpeppar Stek champinjoner i smör och tillsätt sedan övriga ingredienser, reducera ca 10 min till krämig konsistens. Låt dig väl smaka :-)
Carl-henrik