Vildsvinsstek

Betyg 3.6 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Vildsvinsstek

Här är ett utsökt recept på en saftig vildsvinsstek med mycket smak och goda kryddor, bland annat paprika och koriander. Av stekskyn gör du en smakrik sås som du serverar till vildsvinssteken med potatis och haricots verts.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Vildsvinsstek

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg ben- och svålfri skinkstek av vildsvin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen koriander
3 msk smör
1 morot
1 gul lök
1/2 kruka persilja
2 lagerblad
1 dl valnötter
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
2 - 3 tsk majsstärkelse

Till servering

Kokt potatis och haricots verts

Gör så här

01:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • hur varm ska ugnen vara ?

    Harri

    Hej Harri! I det här receptet använder man inte ugnen utan bräserar färdigt steken i grytan på spisen. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Var så gott å såsen vart så god.

    Maria

  • Varför anger ni ingen ugnstemperatur? Svag värme är väl ingen hjälp på vägen? Som bilaga passar vit sparris.

    Renate

  • Jätte gott. Och såsen underbar

    Jan

  • Fantastiskt gott. Innan jag tillagade steken hade jag den ute 2-3 timmar så att den inte var kall. Uteslöt koriander, persilja och valnötter. Serverade bl. a. majrova, blomkål och gelé till.

    Marina

  • Blev riktigt gott, rekomenderas!

    Axel

  • Jag måste säga att det här var en av de godaste såsen jag smakat. Hela receptet var enkel och maten blev riktigt gott men såsen var otrolig. Jag valde att inte ha morötter eller valnötter pga allergier. Malde ner persilja och lök och hade ner det sedan i såsen, perfekt! Enkelt, snabbt och lyxigt!

    Carina

  • Köttet blev på tok för segt, förmodligen beroende på att innertemperaturen enligt receptet ska upp till hela 85 grader. Såsen blev dock bra.

    Henry

    Hej Henry! Ursäkta sent svar. Våra kockar har sett över receptet och vi har ändrat innertemperaturen till 72°C. Vi ber om ursäkt för att vi hade angett en för hög innertemperatur. Tur att såsen i alla fall blev bra! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jättegott , ett litet tips är att tillsätta lite portvin till såsen som pricken över i.

    Elisabet

  • Detta var ett kanon recept som kan piffas till lite: Förslag: Mixa lök och morot med stavmixer (synd att ta bort alla goda ingredienser) till såsen och lägg till en lite god sidekick: Sidekick till Vildsvin: 250 g färska champinjoner 1,5 dl grädde 1 tsk sambal Olek 2 tsk dijon senap 1 msk smör till stekning smaka av med salt och svartpeppar Stek champinjoner i smör och tillsätt sedan övriga ingredienser, reducera ca 10 min till krämig konsistens. Låt dig väl smaka :-)

    Carl-henrik

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi2149 KJ / 514 kCal
Fett27 g
Salt2.6 g
Kolhydrater7 g
Protein60 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Dansk fläskstek
    Betyg 4.8 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vildsvinsfilé med valnötstäcke
    Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bangers and Mash
    Betyg 4.9 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bräserade endiver
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad