Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bräserade endiver

Ett enkelt och snabbt sätt att försköna fiskrätten är att tillaga de här bräserade endiverna. Aromerna från citronjuice och grönsaksfond får bekanta sig med de smörpenslade endiverna som blir fenomenalt goda när de är klara för servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort de yttersta bladen på endiverna. Dela längs med och lägg dem, snittsidan ner, i en smörad kastrull. Pensla ovansidan på endiverna med resterade smör.
  2. Häll över citronjuice, vatten och fond. Strö över socker. Salta och peppra.
  3. Sätt på lock och sjud endiverna mjuka i 10-12 minuter på låg värme.
  4. Servera som tillbehör till kokt eller stekt fisk samt färskpotatis. Bröd och lite färskost är gott till.

I näringsberäkningen ingår kokt torskfilé, kokt potatis, vitt bröd och färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 endiver
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk socker
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2149 kJ / 516 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden