Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka

11
2
Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka

Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka är en fenomenal middagsrätt där klassiska wallenbergare fått en härlig smak av viltkött. Biffarna får dessutom sällskap av len rotsaks- och potatispuré samt sötsyrlig gurka. Låt er väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2023

Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka

Ingredienser

4 portioner

Puré

450 g rotselleri
600 g potatis
2 dl mjölk
salt
svartpeppar

Gurka

1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
1/2 dl vatten
250 g snackgurka

Wallenbergare

500 g viltfärs (t ex hjortfärs)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
1 msk smör eller olja

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: byt ut mjölk, grädde och smör mot laktosfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Hacka gärna lite persilja och vänd ner i gurkan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Tony

2013-04-21

Underbart goda! Det krävs lite försiktig behandling och visst är smeten lite lös men det är ju det som gör en Wallenbergare. Denna rätt blir det nog många fler gånger.

Katarina

2013-02-15

Jag undrar om det verkligen ska vara hela 1½ dl grädde i färsen? min blev bara en smet som inte gick att forma till biffar så jag fick klicka i färsen i stekpannan och försöka forma dem där i så gott det gick. Och jag följde receptet till punkt och pricka, bortsett från att jag ju inte kunde vända smeten i ströbröd. Goda blev de i alla fall tack och lov!

Näringsvärde per portion

Energi 2904 KJ / 693 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden