Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vilda Wallenbergare med sötsyrlig gurka

Vilda Wallenbergare med sötsyrlig gurka är en fenomenal middagsrätt där klassiska wallenbergare fått en härlig smak av viltkött. Biffarna får dessutom sällskap av len rotsaks- och potatispuré samt sötsyrlig gurka med finhackad persilja. Låt er väl smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina viltfärsen.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Puré: Skala rotselleri, potatis och morötter. Skär rotsellerin och morötterna i bitar hälften så stor som potatisen. Koka rotsakerna mjuka i saltat vatten. Häll av och mixa rotfrukterna tillsammans med varm mjölk och matfett. Mixa riktigt slät. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gurka: Rör ihop ättikssprit, socker och vatten. Skiva gurkan tunt och blanda med lagen. Smaka av med salt. Finhacka persiljan och vänd ner den.
  5. Wallenbergare: Blanda färs, grädde och ägg. Krydda med salt och peppar.
  6. Forma färsen till 4 biffar och panera dem i ströbröd. Stek dem i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Stek dem sedan klara mitt i ugnen ca 12 minuter.
  7. Servera de nystekta biffarna med puré och gurka. 

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g viltfärs
Puré
  • 500 g rotselleri
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
Gurka
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 gurka
  • 1/2 kruka bladpersilja
Wallenbergare
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2607 kJ / 624 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB