Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka
Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka är en fenomenal middagsrätt där klassiska wallenbergare fått en härlig smak av viltkött. Biffarna får dessutom sällskap av len rotsaks- och potatispuré samt sötsyrlig gurka. Låt er väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
Puré
450 g rotselleri
600 g potatis
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Gurka
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
1/2 dl vatten
250 g snackgurka
Wallenbergare
500 g viltfärs (t ex hjortfärs)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
1 msk smör eller olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2904 KJ / 693 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g
Kommentarer
Köttet blev alldeles för fett. Skulle jag göra det igen så hade jag tagit mjölk i smeten och inte panerat dem. Jag mådde illa efter maten av allt fett. Gurkan blev för söt. Dålig balans. Kunde ja minskat sockret till hälften. Moset blev bra men då använde jag bara lättmjölk och ingen grädde.
Eva
2023-06-01Goda biffar med gott mos.
Eleonora
2023-02-12Underbart goda! Det krävs lite försiktig behandling och visst är smeten lite lös men det är ju det som gör en Wallenbergare. Denna rätt blir det nog många fler gånger.
Tony
2013-04-21