Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
4
Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka

Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka är en fenomenal middagsrätt där klassiska wallenbergare fått en härlig smak av viltkött. Biffarna får dessutom sällskap av len rotsaks- och potatispuré samt sötsyrlig gurka. Låt er väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023

Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka

Ingredienser

4 portioner

Puré

450 g rotselleri
600 g potatis
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gurka

1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
1/2 dl vatten
250 g snackgurka

Wallenbergare

500 g viltfärs (t ex hjortfärs)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
1 msk smör eller olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Köttet blev alldeles för fett. Skulle jag göra det igen så hade jag tagit mjölk i smeten och inte panerat dem. Jag mådde illa efter maten av allt fett. Gurkan blev för söt. Dålig balans. Kunde ja minskat sockret till hälften. Moset blev bra men då använde jag bara lättmjölk och ingen grädde.

Eva

2023-06-01

Goda biffar med gott mos.

Eleonora

2023-02-12

Underbart goda! Det krävs lite försiktig behandling och visst är smeten lite lös men det är ju det som gör en Wallenbergare. Denna rätt blir det nog många fler gånger.

Tony

2013-04-21

Näringsvärde per portion

Energi2904 KJ / 693 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g

Testa liknande recept

Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotsellerifritters med äppelröra och hasselnötter
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Champinjonburgare med palsternacka och picklad lök
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Charkuteri på selleri med mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga