Grundrecept inlagd/gravad strömming | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grundrecept inlagd/gravad strömming

Grundrecept för inlagd/gravad strömming. När du tillrett strömmingen enligt detta recept kan du variera den i det oändliga, endast din fantasi sätter gränser. Om din fantasi tryter så har vi många förslag du gärna kan testa.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, vatten, socker och salt. Låt lagen kallna.
  2. Skala och skär rotsakerna i små tärningar. Skala, halvera och skär löken i skivor.
  3. Tillsätt kryddorna, löken och rotfrukterna i lagen. Dra av skinnet på strömmingen och spola den i kallt vatten. Lägg strömmingen i en bunke. Häll över lagen så att den täcker. Täck med plastfolie och ställ i kylen 8-10 timmar. Strömmingen är nu färdig att användas.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Det är viktigt att inte grava strömming för länge, annars kan den bli hård.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk salt
  • 1 morot
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1 rödlök
  • 2 lagerblad
  • 3 kryddpepparkorn
  • 500 g strömmingsfilé
Lägg till i inköpslistan