Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot

Gör din egna goda sillinläggning! Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot är både festligt och njutbart. Äpple ger sillen en fräsch och syrlig smak och pepparroten tillför sting.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot

Ingredienser

6-8 portioner
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
1 dl  ättiksprit (12%)
8   vitpepparkorn
2   schalottenlökar
1 dl  skalad, fintärnad rotselleri (1 dl motsvarar ca 60 g)
1/2   syrligt äpple
3 msk  färskriven pepparrot
4 msk  hackad dill
2   förp inläggningssill (à 420 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Sillen håller ca 1 vecka i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1034 KJ / 244 kCal

Testa liknande recept

Flädersill
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och pepparrotssill
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med dragon och fänkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssill
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk inlagd sill
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga