Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot
Gör din egna goda sillinläggning! Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot är både festligt och njutbart. Äpple ger sillen en fräsch och syrlig smak och pepparroten tillför sting.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
6-8 portioner
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
8 vitpepparkorn
2 schalottenlökar
1 dl skalad, fintärnad rotselleri (1 dl motsvarar ca 60 g)
1/2 syrligt äpple
3 msk färskriven pepparrot
4 msk hackad dill
2 förp inläggningssill (à 420 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Sillen håller ca 1 vecka i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1034 KJ / 244 kCal
Kommentarer