Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot

Gör din egna goda sillinläggning! Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot är både festligt och njutbart. Äpple ger pigg smak och pepparroten är mycket tilltalande.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker, vatten, ättika och pepparkorn.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor/klyftor. Lägg lök och selleri i lagen. Låt svalna.
  3. Skala, dela och kärna ur äpplet. Skär det i små tärningar.
  4. När lagen är kall, tillsätt äppelhacket, pepparroten och dillen.
  5. Skär sillen i lite sneda bitar. Varva sill och lag i en burk. Låt helst sillen stå 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 schalottenlökar
  • 3/4 dl skalad, fintärnad rotselleri
  • 1/2 syrligt äpple
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 4 msk skuren dill
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1034 kJ / 244 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer