Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot

8
0
Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot

Gör din egna goda sillinläggning! Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot är både festligt och njutbart. Äpple ger sillen en fräsch och syrlig smak och pepparroten tillför sting.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot

Ingredienser

6-8 portioner
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
8 vitpepparkorn
2 schalottenlökar
1 dl skalad, fintärnad rotselleri (1 dl motsvarar ca 60 g)
1/2 syrligt äpple
3 msk färskriven pepparrot
4 msk hackad dill
2 förp inläggningssill (à 420 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Sillen håller ca 1 vecka i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1034 KJ / 244 kCal
Läs mer om näringsvärden