ÖVER 60 MIN | Medel

Kycklingspett med chili och vitlök

Prova detta recept på marinad till kycklingspett! Marinaden ger den saftiga kycklingen smak av chili, vitlök, mynta och lime. Servera de marinerade grillade kycklingspetten med dina favorittillbehör till grillat, som potatis, sallad eller bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa chili, vitlök, mynta, olja, limejuice, salt och peppar till en slät marinad.
  2. Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar och lägg i en bunke. Blanda med marinaden. Låt marinera i kylen ca 2 timmar.
  3. Trä kycklingen på spett. Grilla spetten tills de får fin färg och är genomstekta eller har en innertemperatur på 72°C. Det går också bra att steka spetten på en stekpanna tills de får färg och ställ in i ugnen 5–10 minuter på 175°C eller tills de är genomstekta och har en innertemperatur på 72°C.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 2 röda chilifrukter
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 krukor mynta
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 - 3 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 kg kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • ca 16 grillspett

Näringsvärde
Per portion

Energi 1334 kJ / 318 kCal